Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καραβάδο [εικόνες]
Εκκλησία
21/05/2018 | 10:51
Μεσογαίας Νικόλαος: Πρόβλημα δεν είναι η κρίση, είναι η παρακμή από την έλλειψη πίστης…

Της Γιάννας Κουλούμπη

Στο εσπερινό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου κι Ελένης στην ενορία του Καραβάδου χοροστάτησε χθες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Νικόλαος στο ξεκίνησε το κήρυγμά του με ένα σχόλιο στις στολισμένες με λουλούδια κήπου αρτοκλασίες, καθώς και τους καλλίφωνους διακόνους, συμπληρώνοντας πως όλα αυτά δημιουργούν τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται η ψυχή μας, εκφράζεται η πίστη μας. “Η σημερινή γιορτή είναι μια γιορτή πίστεως. Σήμερα το ζητούμενο είναι η πίστη, από αυτήν είμαστε γυμνοί” είπε και πρόσθεσε πως “η πίστη έβγαλε πολιτισμό, σημεία, σοφούς, αγίους… σήμερα οικοδομείται ένας κόσμος πάνω σε μια άλλη λογική, στην οποίο ο Θεός είναι η μη επιθυμητή παρουσία της ζωής μας” 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους ισαποστόλους Ἀγιο Κωνσταντίνο κι Ελένη, εστιάζοντας στο όραμα της πίστης του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος έστειλε το μήνυμα πως με τον σταυρό μπορεί κανείς να νικήσει τον μεγαλύτερό του εχθρό, δηλαδή τον εαυτό του. Έτσι κερδίζει τελικά η αλήθεια.. Γι΄αυτό  η πίστη είναι αναγκαία στην κοινωνία μας. Γι’αυτό και ένα κράτος δεν μπορεί να κρατηθεί χωρίς την πίστη.  “Στη σημερινή εποχή το πρόβλημα δεν είναι η κρίση, είναι η παρακμή από την έλλειψη της πίστης. Θελήσαμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο με την μάνα μας που είναι η πίστη στο Θεό…” τόνισε ο Μητροπολίτης και ολοκλήρωσε σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η πίστη στην οικογένεια, η οποία δεν μπορεί να είναι μόνο μουσικές, φροντιστήρια, κομπιούτερς, μπαλέτα και δώρα, αφού αυτά δεν έχουν χυμούς, πρέπει να δώσουμε άλλα πράγματα στα παιδιά μας κι αυτά είναι οι χυμοί της πίστεώς μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia