Δύο βδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες
Παναγής Καππάτος: Το πρώτο φαβορί! -Οι εκτιμήσεις για τους υποψήφιους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ
22/06/2019 | 09:22

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

Η πλήρης ανανέωση του ψηφοδελτίου της τοπικής Ν.Δ. ήταν αναγκαία από τα πράγματα.  Αν κατέβαιναν Παύλος και Μπάκης υπήρχε ορατός ο κίνδυνος   …εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στους δύο συνυποψήφιους. Οπότε, η κοινή λογική έκανε -εν προκειμένω- το θαύμα της! Βλέπετε, το δόγμα «η ισχύς εν τη ενώσει»  έχει διαχρονική διάσταση… Και δεν θα μπορούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  να το παραβλέψει την ώρα που «σχεδίαζε» τα της Κεφαλονιάς.
Βέβαια, Παύλος και Μπάκης υπέστησαν μεγάλο ΣΟΚ από τον εξοβελισμό τους από τον Κυριάκο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά σίγουρα το σοκ αυτό θα μετριάσθηκε ενθυμούμενοι αμφότεροι τη ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Αδηλα τα της πολιτικής»!..
Πάμε παρακάτω: Και οι τρείς υποψήφιοι στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι νέοι και αξιόλογοι συμπολίτες μας:  Βικτώρια Αλεξανδράτου, Παναγής Καππάτος   και Γιώργος Κοκκόλης.  Αλλά ο δικηγόρος Παναγής Καππάτος είναι αναμφίβολα το πρώτο φαβορί για να κερδίσει την έδρα. Διότι πέραν του ότι είναι αξιόλογος δικηγόρος είναι σχεδόν κάθε μέρα «μέσα στα πόδια μας»!..
Με άλλα λόγια ο Παναγής είναι «ο δικός μας άνθρωπος», πέρα και πάνω από κόμματα! Τον ξέρουμε ΟΛΟΙ, μας ξέρει ΟΛΟΥΣ! Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για έναν υποψήφιο βουλευτή να είναι ευρύτερα γνωστός στη τοπική κοινωνία.

Η Βικτώρια Αλεξανδράτου ενώνει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο

Θυμάμαι  που ο τότε «μπλε»  νομάρχης Κεφαλονιάς  Νίκος Βουδούρης που ήθελε να προωθήσει και να στηρίξει την πολιτική ανέλιξη του Παναγή Καππάτου στην τοπική Ν.Δ.,  αλλά τα παλιά στελέχη της δεν έβλεπαν με «καλό μάτι» την κίνηση αυτή του Βουδούρη… Ετσι ο Παναγής έμεινε πίσω στην …Επετηρίδα!
Να όμως που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου  και ο Παναγής Καππάτος θα είναι αυτός που θα εισέλθει – κατά πάσα  πιθανότητα – στο Κοινοβούλιο στις 8 Ιουλίου, ως πολιτικός εκπρόσωπος των δύο νησιών μας!… Είναι αυτό που λέει και ο λαός: «Εχει ο καιρός γυρίσματα»!
Αεικίνητος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Αριστοτέλης Μπατιστάτος. Πάει εδώ, πάει εκεί… Πιο πολύ για ντόρο, βέβαια! Διότι οι πιθανότητα «να του κάτσει» είναι μία στο εκατομμύριο! Οσο για την Αφροδίτη η ρεαλιστική αποτίμηση της πραγματικότητας λέει πως «έχει κάνει τον κύκλο της»…
Ανέβηκαν κατακόρυφα οι πολιτικές μετοχές του νέου Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού μετά την επιτυχία του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές! Ο Σταύρος (αρχιτέκτων, πρόεδρος επί σειρά ετών του τοπικού ΤΕΕ) είναι ένας νέος και δυναμικός Κεφαλονίτης που φιλοδοξεί να βάλει τη δική του «σφραγίδα» και στις  εδώ πολιτικές εξελίξεις αλλά και στην δυναμική της τοπικής ανάπτυξης.
Η είδηση: «Ανακοινώθηκαν από το ΚΙΝΑΛ τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του στο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης: Γεράσιμος Κουγιανός, Γιάννης  Παξινός, ΒασιλικήΤσιμάρα. Το σχόλιο: Τους ξέρει κανείς;
Α! Μη το ξεχάσω: Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ η «δική μας» Αλέκα Παπαρήγα!  Θα μείνει στην ιστορία η εξουσιομανία της! 18 χρόνια επικεφαλής του ΚΚΕ, …πεντακόσια χρόνια μέσα στη Βουλή! Μα, καλά, δεν υπάρχουν στο ΚΚΕ νέα στελέχη ώστε να δώσουν μία «φρεσκάδα» στο «κόμμα του λαού»;  Πρέπει πάντα να «ανακυκλώνονται» οι ίδιοι και οι ίδιοι;  Και μετά σου λέει γιατί το ΚΚΕ συνεχώς καθεύδει… Τι να σας πω… Ητανε στραβό το κλίμα (μη επαλήθευση της μαρξιστικής ιδεολογίας), τόφαγε κι ο γάϊδαρος…(= συνεχή τα λάθη του κόμματος)…
ΕΙΠΕ: «Ενας καλός πολιτικός πρέπει να έχει το δέρμα του ιπποπόταμου, τη μνήμη ενός ελέφαντα, την υπομονή ενός κάστορα, την καρδιά ενός λιονταριού, το στομάχι της νυχτερίδας και το χιούμορ της καρακάξας. Οι ιδιότητες αυτές δεν έχουν βέβαια αξία, χωρίς την επιμονή ενός μουλαριού. Οι παραπάνω ιδιότητες πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο ενός σύγχρονου πολιτικού».  Ουϊνστων  Τσώρτσιλ.

Αυτά. Και ως συνήθως, οψόμεθα!

 

* O Νίκος Παπαδάτος είναι συνταξιούχος οικονομολόγος