Η Κεφαλονιά αποχαιρετά ένα από τα σπουδαιότερα τέκνα της
Παναγής Καππάτος: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του αγαπητού μου θείου Γεράσιμου Σταματάτου
Κοινωνία
24/02/2021 | 21:33

Η Κεφαλονιά αποχαιρετά αύριο ένα από τα σπουδαιότερα τέκνα της, τον Γεράσιμο Σταματάτο.

Ο Γεράσιμος Σταματάτος αποτέλεσε πρότυπο ενεργού πολίτη. Με την φιλομάθειά του, την πολυσχιδή κοινωνική προσφορά του και την αγάπη του για τον τόπο μας.

Διαυγής και δραστήριος μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Από τους τελευταίους μιας γενιάς που έζησε σε διαφορετικούς κόσμους. Στον ένα αιώνα της ζωής του, έζησε δραματικά γεγονότα που άλλαξαν πλήρως της φυσιογνωμία της Κεφαλονιάς. Ο ίδιος κράτησε αναλλοίωτη την αγάπη του για το νησί μας και τον πολιτισμό του.

Προσέφερε τα μέγιστα σε κορυφαίους θεσμούς και ιδρύματα της κοινωνίας μας. Στην τοπική Εκκλησία, τη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, το Κληροδότημα Βαλλιάνου.

Κυρίως όμως υπήρξε σύμβουλος και συμπαραστάτης σε κάθε πρόσωπο και φορέα που ενδιαφέρθηκε για την πρόοδο της κοινωνίας μας.

Η προσφορά του είναι τόσο μεγάλη, ώστε σήμερα συναντάμε το όνομα και το έργο του σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού μας.

Από την γενέθλια γη της Παλικής που τόσο αγάπησε, μέχρι τις κορυφές της Άτρου. Και από τους δρόμους του Αργοστολίου όπου τον ζήσαμε, μέχρι την Πρωτοχριστιανική Βασιλική του Φισκάρδου.

Σε προσωπικό επίπεδο είχα τη μεγάλη τύχη να είμαι στενός συγγενής του εκλιπόντος και στην πορεία της ζωής μου είχε για μένα και την οικογένειά μου μια ξεχωριστή θέση.

Τα πλέον θερμά μου συλλυπητήρια στα ξαδέλφια μου Καίτη και Σπύρο. Ας έχουμε όλοι την ευχή του. Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή μέσα από τη δική μας αγάπη για τον τόπο μας. Καλό ταξίδι θείε…

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer