Παναγής Καππάτος: Προκήρυξη 8 μόνιμων θέσεων Ιατρών στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
29/02/2024 | 12:27

Κατόπιν συνεχών επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και με την αγαστή συνεργασία των διοικητών των νοσοκομείων μας, ανακοινώθηκαν οι ειδικότητες των γιατρών που μπορούν να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την πλήρωση συγκεκριμένων θέσεων.

Με χθεσινή απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προκήρυξη 8 θέσεων ειδικευμένων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς «Άγιος Γεράσιμος» και στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο».

Για το Γ.Ν Αργοστολίου προκηρύσσονται οι παρακάτω 7 θέσεις:

1 Εσωτερικής Παθολογίας (Διευθυντής)
1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμελητής Β’)
1 Γαστρεντερολογίας (Επιμελητής Β’)
1 Ακτινολογίας (Επιμελητής Β’)
1 Ψυχιατρικής (Διευθυντής)
1 Αναισθησιολογίας (Επιμελητής Β’)
1 Μαιευτικής και Γυναικολογίας (Επιμελητής Β’)

Για το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου προκηρύσσεται η εξής 1 θέση:

1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επιμελητής Β’)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 12/03/2024 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 29/03/2024 ώρα 15.00.

Οι παραπάνω θέσεις έρχονται σε συνέχεια δύο ακόμη πρόσφατων προκηρύξεων του Υπουργείου Υγείας (Δεκέμβριος 2023 και Ιανουάριος 2024) που αφορούν τις δομές υγείας των νησιών μας, ενώ θα ακολουθήσουν συνεχόμενες προκηρύξεις εντός του 2024 που θα αφορούν επιπλέον ειδικότητες.

Η προσπάθεια για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Με απόφασή του ο Δήμος Ληξουρίου χορηγεί μηνιαίως ως οικονομικό κίνητρο στον ιατρό παθολόγο που θα ενταχθεί στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Ληξουρίου το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προσφέρει και την επιδότηση του ενοικίου του.

Πρόκειται για ένα αρκετά ισχυρό και ελκυστικό οικονομικό κίνητρο, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των γιατρών καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες ιατρικής περίθαλψης των συμπολιτών μας στο Ληξούρι και τις προσδοκίες τους για περισσότερη φροντίδα και καλύτερη υγεία.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες αναμένεται σχετική απόφαση από τους Δήμους Αργοστολίου και Σάμης για την οικονομική ενίσχυση συγκεκριμένων ειδικοτήτων ιατρών του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer