Παναγής Καππάτος: Η δέσμευση για την αντιπλημμυρική προστασία της Πυλάρου υλοποιείται 
Πολιτική
12/02/2021 | 14:33

Για πολλά χρόνια η Πύλαρος και η Αγία Ευφημία αντιμετωπίζουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που προκαλούν καταστροφές.

Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση δείχνει στην πράξη ενδιαφέρον να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το εύρος της λεκάνης απορροής της Πυλάρου.

Η χρηματοδότηση με 1.600.000 ευρώ της μελέτης ενός ιδιαίτερα σύνθετου και απαιτητικού τεχνικά έργου («Οριοθέτηση, Διευθέτηση Υδρογραφικού Δικτύου & Αντιπλημμυρική Προστασία Πυλάρου»), αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας στους πολίτες της Πυλάρου. Για πρώτη φορά ανοίγει το δρόμο συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος, σε συνδυασμό με παράλληλα έργα και παρεμβάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο αγωγός διάθεσης ομβρίων υδάτων στην Αγία Ευφημία.

Το έργο είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκηςκατά την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά. Τις διαδικασίες ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σε λίγους μήνες φθάσαμε στην έγκριση του ποσού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, για την εκτέλεση της πρώτης φάσης, με χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έργο είναι ανάμεσα σε αυτά που αναδεικνύω ως απαραίτητα για το νομό μας σε συναντήσεις μου με μέλη της κυβέρνησης. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα κ. Καλογήρου για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την διεκπεραίωση των διαδικασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer