Παλιό Νοσοκομείο Ζακύνθου: Έριξαν κάτω την προτομή του ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου
Κοινωνία
18/01/2022 | 18:24

Ένα “θέαμα” καθόλου ευχάριστο για αυτούς που τον γνώρισαν και δεν είναι και λίγοι, αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται τον προαύλιο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Στον προαύλιο χώρο του παλιού Νοσοκομείου και το οποίο έχει περιέλθει στην κατοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπάρχει εκτός από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και η προτομή του Ιατρού Γεωργίου Μοθωναίου.

Η Προτομή του Γεωργίου Μοθωναίου έχει πέσει πάνω στην περίφραξη του χώρου και ευτυχώς μετά από μία πρώτη εικόνα δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές.

Για το θέμα έλαβε γνώση η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου άμεσα και η αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Κατερίνα Μοθωναίου υποσχέθηκε ότι η προτομή θα μεταφερθεί στον χώρο του Νέου Νοσοκομείου Ζακύνθου στο Γαϊτάνι.

Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί μας μιλάει ο εκτελών χρέη εφημερίου (όποτε αυτή λειτουργεί) εκκλησία του Αγίου Αντωνίου π. Ισίδωρος Αρβανιτάκης ο οποίος αναφέρει στην κάμερα του zantetimes.gr ότι το εκκλησάκι έχει λεηλατηθεί αρκετές φορές και έχει βρει σπασμένη την κλειδαριά και λείπουν από εικόνες μέχρι και το Αρτοφώριο της Αγίας Τράπεζας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia