Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Παιδί: Διάβασμα ή ξεκούραση το καλοκαίρι;
12/06/2020 | 10:11

Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Πολλοί γονείς έρχονται στο γραφείο μου και με ρωτούν “πώς θα πείσω το παιδί να κάνει επανάληψη το καλοκαίρι;” , “σκέφτομαι να κάνει πιο εντατικά Αγγλικά τώρα που θα έχει χρόνο”. Άλλοι απλά ρωτούν τη γνώμη μου “ να διαβάσει  το καλοκαίρι για να μην μείνει πίσω ή όχι;”

Τα παιδιά μας πέρασαν έναν χειμώνα γεμάτο σχολείο, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μαθήματα μουσικών οργάνων, αθλήματα. Έναν χειμώνα γεμάτο γνώσεις. Ήρθε η ώρα λοιπόν και αυτά να χαρούν το παιχνίδι, να χαλαρώσουν, να διασκεδάσουν με τους φίλους τους, να πάνε στη θάλασσα, να ξυπνήσουν λίγο πιο αργά το πρωί.  Τα παιδιά μας όσο ανάγκη έχουν τη γνώση, τόσο ανάγκη έχουν και το παιχνίδι και την ξεκούραση.

Ο Ερμής περιμένει με αγωνία να έρθει η Παρασκευή ( τελευταία μέρα του σχολείου) για να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί λίγο περισσότερο. Χθες μου είπε “μαμά, θέλω να κλείσει το σχολείο και να μην κάνω τίποτα. Μόνο να χαλαρώσω”. Πραγματικά κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε.

Ας ηρεμήσουμε λοιπόν κι εμείς και να περάσουμε ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι, βόλτες και θάλασσα με τα παιδιά μας. Όσο για το διάβασμα; Σου έχω λύση, πήγαινε μαζί του σε ένα βιβλιοπωλείο, διάλεξε τα βιβλία που θα σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το καλοκαίρι και βοήθησε το παιδί σου να διαλέξει κάποιο βιβλίο που θα του κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όσο το διαβάζει. Ο Ερμής διαβάζει “Χάρι Πότερ” και “ντετεκτιβ Κλουζ” στον ελεύθερο χρόνο του. Η αλήθεια είναι ότι όταν τα ξεκινάει, τον συναρπάζουν τόσο πολύ οι ιστορίες, που δεν σταματάει το διάβασμα μέχρι να τα τελειώσει.

Αυτό το καλοκαίρι ξεκουραστείτε, χαλαρώστε και γεμίστε μπαταρίες μαζί με τα παιδιά σας, θα νιώσετε όλοι καλύτερα.

Πηγή: anastasiasworld.gr