1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Κοινωνία
01/12/2023 | 08:30

Κάθε χρόνο η 1η Δεκεμβρίου, από το 1988, αποτελεί μια ευκαιρία για τους ανθρώπους όλου του κόσμου να ενωθούν για τον αγώνα κατά του HIV και να δείξουν υποστήριξη στα άτομα που ζουν με τον συγκεκριμένο ιό. Κάθε χρόνο, οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών και οι κυβερνήσεις συνεργάζονται για την εκστρατεία γύρω από συγκεκριμένα θέματα που σχετίζονται με τον ιό HIV.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν περίπου 38 εκατομμύρια άτομα που είναι φορείς του ιού. Παρά τον εντοπισμό του ιού το 1984, περισσότερα από 35 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από τον ιό HIV ή το AIDS, καθιστώντας τον μία από τις πιο καταστροφικές πανδημίες στην ιστορία.

Μέχρι σήμερα, έχουν σημειωθεί σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις στη θεραπεία του HIV, ενώ έχουν θεσπιστεί νόμοι για την προστασία των ατόμων που ζουν με τον ιό. Η Παγκόσμια Ημέρα του AIDS παραμένει τόσο σχετική σήμερα όσο ήταν πάντα, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους αλλά και στις κυβερνήσεις ότι ο HIV δεν έχει εξαφανιστεί, και ότι υπάρχει ακόμη μια μεγάλη ανάγκη για αυξημένη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του, για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο του στις ζωές των ανθρώπων, για τερματισμό του στίγματος και των διακρίσεων προς τα άτομα που ζουν με τον ιό.

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Από το θέμα της ημέρας το 1988, όταν η 1η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, «Ένας κόσμος ενωμένος κατά του AIDS», φτάνουμε στο φετινό: «Παγκόσμια αλληλεγγύη, κοινή ευθύνη». Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μια υπενθύμιση ότι μπορούμε να επιτύχουμε κάτι, εάν κάνουμε κοινή προσπάθεια να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τη θεραπεία και την πρόληψη του HIV, σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer