Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Να γίνουμε μια κοινωνία φιλόξενη για όλους τους ανθρώπους» -Ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά [εικόνες]
Κοινωνία
03/12/2022 | 18:20

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις, που πραγματοποιεί η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων «Υπερίων», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, Ληξούριου και Σάμης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα, στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου, με αθλητικά δρώμενα. Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση μπάσκετ με αμαξίδιο από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας Γιώργο Μάκρη και τους αθλητές του ΠΑΣΚΑ. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.μεΑ. από τον προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγής Καππάτος ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση ενώ εξήρε τη διαχρονική προσφορά του «Υπερίωνα».

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα αλλά και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του «Υπερίωνα» Σοφία Μαροπούλου.

Οι Δράσεις και Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ συνεχίζονται ως εξής:

Την Κυριακή και ώρα 11:00 πμ στο κλειστό Γυμναστήριο Σάμης.
Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, ώρα 09:00 έως 15:00 στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Αποτελεί υπενθύμιση, πως οι ανισότητες που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας είναι δυστυχώς ακόμη πολλές και οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε ακόμα πιο πολλά, για να γίνει η καθημερινότητά τους πιο εύκολη.

Καλούνται φορείς και συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους.

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia.gr είναι της Αντρίανας Καραντινού.

 

 

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer