Χαμηλές πτήσεις για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα
Παγιώνεται η μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πέφτει σε δημοτικότητα ο Τσίπρας
Πολιτική
29/05/2020 | 07:00

Σε μια περίοδο που η χώρα έχει βγει από την καραντίνα και οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία αρχίζουν να κάνουν έντονα την εμφάνιση τους, οι πολίτες σε μία ακόμη δημοσκόπηση στηρίζουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνοντας σαφές προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η διαφορά των 20 μονάδων που καταγράφηκε στην μέτρηση της Metron Analysis για το Mega, δείχνει να παγιώνεται. Είναι ενδεικτικό πως σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, η απόσταση που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 20 μονάδες και πάνω. Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν ανακοινωθεί το σημαντικό πακέτο στήριξης που πρότεινε η Κομισιόν για την σύντομη επιστροφή της χώρας στην ανάκαμψη.

Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην περίοδο μιας πρωτοφανούς κρίσης που πέρασε η χώρα μας, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ιδιαιτέρως ψηλά ποσοστά πάνω από 40% επιβεβαιώνοντας πλήρως την αποδοχή την κοινής γνώμης για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση τη νόσο του κορονοϊού.

“Είμαστε πιο ισχυροί σήμερα πολιτικά από ότι ήμασταν στις 7 Ιουλίου όταν κέρδισα στις εκλογές. Εγώ δεν βλέπω αυτές τις πολύ καλές δημοσκοπήσεις για να χαίρομαι και να αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση. Είναι η φωτογραφία της στιγμής. Είναι η αποδοχή από την κοινωνία ότι κάναμε καλά τη δουλειά μας και η δουλειά μας συνεχίζεται” είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Star.

Σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis για το Mega, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 40,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9% ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 5,1%, ΚΚΕ 4,6%, Ελληνική Λύση 2,6% και Μέρα25 2,5%.

Χαμηλές πτήσεις για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Αντίθετα με την κυβέρνηση, η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Αλέξη Τσίπρα που αποτελεί το “ισχυρό χαρτί” της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, να αρχίσει να γίνεται προβληματική. Η στρατηγική που ακολούθησε την περίοδο της κρίσης αλλά και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ζάππειο “Μένουμε όρθιοι” δεν φαίνεται να έπεισαν τους πολίτες σύμφωνα με την μέτρηση.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται με την δυσαρέσκεια που εξέφρασαν οι πολίτες καθώς 69% των ερωτηθέντων έχει αρνητική εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 8 μονάδες μέσα σε ένα μήνα καθώς στην προηγούμενη μέτρηση ήταν στο 61%.

Χειρότερη είναι η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τον Αλέξη Τσίπρα. Το 65% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πριν ένα μήνα οι αρνητικές απόψεις ήταν στο 56%. Θετική άποψη έχει το 25%, δηλαδή 1 στους 4 από 33% που ήταν τον Απρίλιο.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω δηλαδή από την Φώφη Γεννήματα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος και με μεγάλη διαφορά σε δημοτικότητα με τις θετικές γνώμες να φτάνουν το 67%, ακολουθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με 40%, δύο μονάδες πίσω βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 38% θετικές ψήφους ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει 32%.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer