Ανακοίνωση της Ανάσα
Όζει ο διαβαθμιδικός ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, περισσότερο κι από τα απόβλητα που θέλει να διαχειριστεί
Πολιτική
21/11/2020 | 14:23

Σε δύο τουλάχιστον φορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα η παράταξη μας με ανακοινώσεις της προειδοποιούσε για την σκοπιμότητα της ίδρυσης του διαβαθμιδικού «φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων» (ΦΟΔΣΑ) στα Ιόνια Νησιά, σκοπιμότητα που δεν είναι άλλη από την ταχεία και πλήρη παράδοση της διαχείρισης στα χέρια και στα συμφέροντα των ιδιωτών. (βλέπε ανακοινώσεις ΑΝΑΣΑ 29/06/2020 και 04/09/2020).

Η εξέλιξη της τελευταίας συνεδρίασης της διοίκησης του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ έρχεται να επιβεβαιώσει με ακρίβεια τις εκτιμήσεις μας αυτές.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης να αναθέσει (επ’ αμοιβή) την διαγωνιστική διαδικασία για τα εργοστάσια της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς στην εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. αποτελεί ένα ακόμη προσχεδιασμένο βήμα στην με κάθε τρόπο ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον χώρο της διαχείρισης αποβλήτων.

Ο διαβαθμιδικός ΦΟΔΣΑ των κ.κ. Χατζηδάκη, Γραφάκου, Κράτσα-Τσαγκαροπουλου ανέθεσε στην ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. έναντι 100.000 ευρώ την διαγωνιστική διαδικασία για τα δύο εργοστάσια με την δικαιολογία ότι ο ίδιος δεν διαθέτει τεχνική επάρκεια προς τούτο, παραμερίζοντας όμως προκλητικά τις τεχνικές υπηρεσίες των οικείων Δήμων Αργοστολίου και Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων που έχουν την πλήρη επάρκεια και μάλιστα την προσφέρουν ανέξοδα.

Γιατί όμως εκτίθενται τόσο πολύ οι «άριστοι» του κ. Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και Περιφέρεια; Ποια είναι η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.;

Είναι η εταιρεία που συνδιαχειρίζεται με σύμβαση 27ετίας τα απόβλητα στην Κοζάνη από κοινού με ένα από τους μεγάλους «παίκτες» που δραστηριοποιούνται στα απορρίμματα και που διεκδικεί τόσο την κατασκευή των δύο εργοστασίων στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, όσο και την συνακόλουθη και πιο επικερδή διαχείριση αμέσως μετά.

Έβαλαν δηλαδή τον «λύκο να φυλάει τα πρόβατα»!

Η πρόεδρος του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων οφείλει να προχωρήσει στην ακύρωση της απόφασης αυτής και να αναθέσει τους διαγωνισμούς στις τεχνικές υπηρεσίες των δύο Δήμων.

Διαφορετικά θα προσθέσουμε μια ακόμη πράξη στον μακρύ κατάλογο που έχει δημιουργήσει η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου περιφρονώντας την έννομη τάξη και την διαφάνεια και επιδεικνύοντας ασέβεια στην χρήση του δημοσίου χρήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Υδατοδρόμια, παρανομία και πενταπλασιασμός δαπάνης.
  • Διπλοπληρωμές μισθών στην αντιπεριφερειάρχη της επί οκτώ μήνες.
  • Χρηματοδότηση «άσχετων» για δήθεν πιστοποίηση των ποικιλιών αμπέλου.
  • «Έλεγχος» των διαγωνισμών των μεγάλων έργων της ΠΕ Κέρκυρας.
  • Φάμπρικα με τις δεκάδες αναθέσεις «τεχνικής βοήθειας».

Η ΑΝΑΣΑ καλεί τους θιγόμενους ΟΤΑ να ενημερώσουν τους δημότες τους που θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» της απροκάλυπτης πολιτικής της πλειοψηφίας του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ, και να προσφύγουν κατά της νομιμότητας της καταχρηστικής αυτής απόφασης.

Διαφορετικά κινδυνεύουν να καταγραφούν ως συνυπεύθυνοι.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer