Από τη Θεσσαλονίκη νοσταλγεί την Κεφαλονιά
Όταν ο Πειρατής του Θερμαϊκού …φύλαγε τα πρόβατα του Κουλουμπή στον Αγκώνα [εικόνες]
Life
17/11/2018 | 16:22

Γράφει η Ελένη Βαλλιανάτου

Είναι το πιο πολυφωτογραφημένο πρόσωπο στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης….αποκαλείται ο Πειρατής του Θερμαϊκού! θα τον βρείτε στο πειρατικό Arabella ντυμένο πειρατή!Η εμπειρία  του στην Κεφαλονιά μοιάζει να  του έμεινε αξέχαστη”με φιλοξένησε ο Κουλουμπής στον Αγκώνα της Κεφαλονιάς.. και με πήγαινε κάθε μέρα στα πρόβατα! Μου άρεσε το νησί. Ήταν μια εμπειρία που μου έμεινε αξέχαστη, έχω φίλους στην Κεφαλονιά και είναι πανέμορφο νησί.”

Κάντε μια βόλτα εν πλω με το Ιστορικό Αραμπέλλα και φωτογραφηθείτε μαζί του!

Η εμπειρία της βόλτας με το καράβι στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης είναι μοναδική και συνιστάτε σε όλους! Κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες επιλέγουν την βόλτα με το καράβι και όχι τόσο οι νέοι. Επίσης έχω δει πολλές οικογένειες, μικρά παιδιά τα οποία και εκείνα με την σειρά τους απολαμβάνουν το μικρό ταξιδάκι στον Θερμαϊκό με το καράβι», σημειώνει.

Το σκάφος του  Β’ παγκοσμίου πολέμου

Το πλεούμενο που είναι υπεύθυνος ο Κώστας Παπαδόπουλος, έχει κατασκευαστεί το 1935 στην Σάμο και έχει χρησιμοποιηθεί και στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ως ναρκαλιευτής σε διάφορες επιχειρήσεις.

Ο Ηλίας Καργάκος, που εργάζεται ως υπεύθυνος σε ένα από τα πλεούμενο μπαρ καφέ στην Θεσσαλονίκη, όπως λέει, έως τώρα τα πράγματα κυλάνε πολύ θετικά και υπάρχει μεγάλη εισροή τουριστών στην πόλη. «Αν ο καιρός βοηθάει, τότε και εμείς έχουμε πολύ καλή δουλειά, ελπίζω να συνεχίσει έτσι γιατί έως τώρα πηγαίνει αρκετά καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα περισσότερα πλεούμενα που υπάρχουν στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, το μοναδικό αντίτιμο που θα πληρώσει ο πελάτης είναι ο καφές του ή το ποτό του, καθώς η είσοδος και η βόλτα με το καράβι παρέχεται δωρεάν.

Το “Αραμπέλλα” είναι  σκαρί δοκιμασμένο σε πόλεμο και ειρήνη,απ’τις θάλασσες της Μεσογείου και τα παράλια της Αφρικής μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα.Μηχανοκίνητο,με βοηθητική ιστιοφορία,ένα άριστο δείγμα της ναυπηγικής τέχνης που διακρίνεται για τη σταθερή πλευσιμότητά του. Το ΄’Αραμπέλλα΄’,κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου(1941-1943) επιτάχθηκε ως ναρκαλιευτικό σε επικίνδυνες αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ