Ευτυχώς... προλάβαμε !
Όταν ο Δήμος Κεφαλονιάς και ο Βαγγέλης Κεκάτος τιμούσαν τον Ένιο Μορικόνε [εικόνες +βίντεο]
Κινηματογράφος
07/07/2020 | 19:32

*Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης

– Διαβάζοντας στην αρθρογραφία της σημερινής ημέρας (07/7/20) την είδηση ότι ο Ιταλός  συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος, Ένιο Μορικόνε / Ennio Morricone  (1928-2020) με το ξεχωριστά  πολυποίκιλο μουσικό έργο -περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, κ.α-  είχε την προνοητικότητα πριν πεθάνει, να συντάξει τον επικήδειό του με τίτλο: «Εγώ, ο Ένιο Μορικόνε, έχω πια πεθάνει»,  ενστικτωδώς ξεφύσηξα!

 

– Ξεφύσηξα ανακουφισμένος σαν θυμήθηκα πως  το 2017  ο τότε Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Κεφαλονιάς, Ευάγγελος Κεκάτος προνόησε -εκ μέρους όλων των Κεφαλλήνων-  ν’ αποδώσει ελάχιστη τιμή για την εγνωσμένη φιλία του εκλιπόντος για το νησί της Κεφαλονιάς, όταν τον είχε επισκεφτεί στην οικία του στη Ρώμη!

–  Με απλά λόγια… όχι εκ των υστέρων ή αν προτιμάτε ωσάν “μετά Χριστόν Προφήτης”!

–  Να θυμήσουμε ότι ο Ένιο Μορικόνε είχε επενδύσει μουσικά την άκρως επιτυχημένη Ιταλική τηλεοπτική σειρά με τίτλο… “Cefalonia“, παραγωγής 2005 που προβλήθηκε σε: Iταλία (R.A.I 1), Γαλλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Φιλανδία, και αλλαχού μέσω DVD.

–  Η σειρά πραγματεύοταν την σφαγή της Ιταλικής μεραρχίας Άκουι (“Acqui“) στην Κεφαλονιά το Σεπτέμβριο του 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα της μεραρχίας Εντελβάϊς (“Edelweiss“).-

*Ο Ανδρέας Κολαϊτης είναι Διεθνολόγος & Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer