Χαμόγελα και άγχος
Ορκίστηκε δήμαρχος Αργοστολίου ο Θεόφιλος – Στιγμές από την ορκωμοσία δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων [εικόνες]
Πολιτική
25/08/2019 | 16:25

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο “ΚΕΦΑΛΟΣ”.

Το κλίμα σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης που κυριάρχησε προεκλογικά, ιδιαίτερα ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και το νέο δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι τοποθετήσεις των δύο ανδρών, μέσα από τις οποίες εξέφρασαν την διάθεσή τους για συνεννόηση προς όφελος του Δήμου και του νησιού συνολικά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κοιτάζει τον φακό του ekefalonia. Προβληματισμένος φαίνεται ο Αλ. Παρισής. Δίπλα του σκεπτικός ο Σταύρος Τραυλός.

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος πραγματοποίησε τον αγιασμό και ακολούθως όρκισε ως νέο δήμαρχο Αργοστολίου τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση για την προσφορά του στον τόπο.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων.

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος υπογράφει νέος Δήμαρχος Αργοστολίου

Γιάννης Κουρούκλης

Ο κ. Κουρούκλης κατά την ομιλία του τόνισε πως η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει και με τη νέα δημοτική αρχή να βρίσκεται στο πλευρό του λαού και απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και διοίκησης. Από την μία πλευρά βρίσκεται, όπως είπε, η γραμμή της πλουτοκρατίας, που εκπροσωπείται από τη διοίκηση και τις υπόλοιπες παρατάξεις και από την άλλη η γραμμή του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης που αφορά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Αλέξανδρος Παντελειός

Χαρακτήρισε σημαντική ευθύνη την ψήφο των πολιτών για τη διεκδίκηση του προγράμματος της παράταξής του το οποίο συνδιαμορφώθηκε από κοινού με τους πολίτες. Δεσμεύθηκε ότι “οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα πορευθούμε μαζί με τους συμπολίτες μας, η συμμετοχή των οποίων είναι απολύτως απαραίτητη”.

 

Γεράσιμος Φόρτες

Ιδιαίτερης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας χαρακτήρισε την ορκωμοσία ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου Γεράσιμος Φόρτες, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει σε μια νέα εποχή με την απλή αναλογική. Συνεχίζοντας, τόνισε πως η πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργησή της πριν καν δοκιμαστεί στην πράξη αποτελεί πρωτοφανή και άδικη παρέμβαση. Επέκρινε το νέο δήμαρχο Αργοστολίου, ο οποίος, όπως είπε, δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία για την οποιαδήποτε συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τον περασμένο Μάιο. Παρά ταύτα ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα Διοίκηση για το καλό των πολιτών και του τόπου.

Αλέξανδρος Παρίσης

“Ιστορική πράγματι μέρα η σημερινή” είπε ξεκινώντας φανερά συγκινημένος τον λόγο του ο απερχόμενος δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης καθώς μια νέα αυτοδιοικητική εποχή ανατέλλει για το νησί, με τους 3 νέους δήμους αλλά και την εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής. Συνεχίζοντας, ο κ. Παρίσης τόνισε πως ο Δήμος Αργοστολίου είναι Μητροπολιτικός Δήμος και οφείλει να στηρίξει τους δύο άλλους, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Θεόφιλος θα το πράξει. Αναφορικά με την αντιπολιτευτική του πολιτική επεσήμανε πως θα είναι υπεύθυνη και με ουσία, ενώ δήλωσε ανοιχτός στη συνεννόηση προκειμένου να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Αρχή μιας προσπάθειας, χαρακτήρισε την εκλογή του ο νέος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, η οποία θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Συνεχίζοντας ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως “Θα είμαι δήμαρχος όλων των συμπολιτών μου με σκοπό να εκφράσω ένα αποτελεσματικό και δίκαιο σύστημα Διοίκησης του Δήμου”. Αναφερόμενος στον απερχόμενο δήμαρχο είπε ότι διαμόρφωσε ένα θετικό κλίμα συνεννόησης με τη στάση του και για αυτό τον ευχαρίστησε δημόσια. Βασική του επιδίωξη ήταν και είναι η συνεργασία σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου και κοινωνίας για το συμφέρον του Δήμου και του νησιού. Εν συνεχεία, ο κ. Μιχαλάτος ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους και έκλεισε με την χαρακτηριστική έκφραση “Και τώρα ξεκινάμε”.

Παρών και ο βουλευτής Παναγής Καππάτος

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος στο σύντομο χαιρετισμό του

Καλή επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης ευχήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτος. Τόνισε τη σπουδαιότητα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παρίση για το έργο του αλλά και το νέο δήμαρχο κ. Μιχαλάτο, του οποίου η επιτυχία στον ιδιωτικό βίο αποτελεί, όπως είπε, εγγύηση για την πορεία του ως δήμαρχος. Αναφέρθηκε και στην απλή αναλογική, η κατάργηση της οποίας ήταν προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού που εγκρίθηκε από τον Ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές και εκτίμηση ότι οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι προς όφελος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεόφιλος Μιχαλάτος και Αλέξανδρος Παρίσης φωτογραφίζονται μαζί. Άγνωστο αν θα συνεργαστούν κιόλας το επόμενο διάστημα

Ο Μάκης Φόρτες επιστρέφει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου

Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Λυκούδης υπογράφει

Ο πρόσφατα ξανά πατέρας Γιάννης Λυκούδης για πρώτη φορά στα δημοτικά έδρανα

Ο Νίκος Μενάγιας

Χαμόγελα για τον Διονύση Πολλάτο

Ο Σπύρος Σαμούρης πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο Μιχαλάτου

Ακολούθησε η υπογραφή των πρακτικών από το δήμαρχο κ. Μιχαλάτο, τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Παρίση, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. 

Η πολιτευτής της ΝΔ Βικτώρια Αλεξανδράτου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer