Οργή στην Ζάκυνθο, φύτεψαν πύργο ναυαγοσώστη μπροστά από το διάσημο Ναυάγιο
Life
24/05/2022 | 14:09

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στη Ζάκυνθο, μετά την τοποθέτηση πύργου ναυαγοσώστη μπροστά στο διάσημο πλοίο Παναγιώτης στην παραλία του Ναυαγίου, όπως αναφέρεται στο dikaiologitika.gr.

Ο ξύλινος πύργος του ναυαγοσώστη τοποθετήθηκε μπροστά στο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο χωρίς να υπάρξει συνεννόηση του δήμου με την επιτροπή που έχει συσταθεί για την διαχείριση του Ναυαγίου.

«Πρόκειται για μια άστοχη ενέργεια του δήμου. Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την πρόεδρο της επιτροπής. Ο δήμος όφειλε να πάρει την άποψη μας για το που θα έπρεπε να τοποθετηθεί ο πύργος ναυαγοσώστη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ ο Νίκος Τσίπηρας, μέλος της επιτροπής του Ναυαγίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του στο άκουσμα της είδησης πως η επιτροπή του ναυαγίου πήρε απόφαση να προχωρήσει σε δαπάνες 2.700.000 ευρώ για μελέτες και έργα που αφορούν την συντήρηση του πλοίου «Παναγιώτης» και την περίφραξη στο πάνω και κάτω μέρος της διάσημης παραλίας του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο.

«Με έκπληξη ακούω ότι ανατίθενται μελέτες και έργα χωρίς ούτε καν να ενημερωθούμε. Σας πληροφορώ πως ότι έργα και να γίνουν, όσες μελέτες και να γίνουν, με βάση τις εξελισσόμενες διαδικασίες της κλιματικής κρίσης θα είναι άκυρες.

Εδώ και 8 χρόνια ασχολούμαι με το Ναυάγιο και ανατίθενται μελέτες σε μελετητές που δεν έχουν εμπειρία. Πραγματικά λυπάμαι για αυτό!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer