Ώρα μηδέν για lockdown στη Γερμανία: Προαναγγελία Μέρκελ για μέτρα
Κόσμος
22/11/2021 | 16:54

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα «δεν είναι επαρκή» απέναντι στη «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας της COVID-19, σύμφωνα με πηγές του κόμματός της. Δεδομένου ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για ενδεχόμενο lockdown, η κ. Μέρκελ φαίνεται να προαναγγέλλει ότι το lockdown είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της έξαρσης του ιού.

Με τη σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, προειδοποίησε η Αγγελα Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU).

Γενς Σπαν: Στο τέλος του χειμώνα ο καθένας θα είναι εμβολιασμένος, θα έχει νοσήσει ή θα είναι νεκρός

Οι Γερμανοί «θα είναι εμβολιασμένοι, ή θα έχουν νοσήσει ή θα είναι νεκροί» μέχρι το τέλος του χειμώνα, προειδοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

«Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης» σημείωσε και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με τη μετάλλαξη «Δέλτα», είναι τεράστιος.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Lockdown στην Αυστρία

Σε lockdown βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η Αυστρία, η πρώτη χώρα της ΕΕ που παίρνει μια τέτοια απόφαση μετά την ευρεία διάθεση των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Καταστήματα, εστιατόρια, χριστουγεννιάτικες αγορές, συναυλίες, κομμωτήρια έχουν κλείσει, μόνο τα σχολεία παραμένουν ανοικτά.

Όπως και στα προηγούμενα lockdown, οι 8,9 εκατομμύρια Αυστριακοί απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους, με εξαίρεση για να κάνουν ψώνια, να αθληθούν ή να πάνε στον γιατρό. Επίσης μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο, αν και οι αρχές συνιστούν στους γονείς να τα κρατήσουν στο σπίτι.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ