Ωρα ημάς εξ ύπνου εγερθήναι!
Κόσμος
05/03/2022 | 12:00

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος

συνταξιούχος τραπεζικός -Οικονομολόγος

 

 

 

Ωρα να ξυπνήσουμε!   Και να αποδεχθούμε μερικές καυτές αλήθειες!

 

  1. Όταν «έπεσε» το 1990 το ανατολικό μπλόκ οι Δυτικοί δεσμεύτηκαν απέναντι στους Ρώσους ότι το ΝΑΤΟ ως …αμυντικός μηχανισμός (εδώ γελάμε!) δεν θα επεκταθεί προς Ανατολάς.

Επραξαν όμως το αντίθετο!

Αγνόησαν  οι «δυτικοί» τη ρητή δέσμευσή τους, όπως πράττουν συνήθως,  και το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε σε 14 χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ!

Η Ρωσία δεν μπορούσε να αντιδράσει τότε γιατί ήταν οικονομικά και πολιτικά ανίσχυρη,  λόγω του ότι ο αλήστου μνήμης Γιέλτσιν είχε διαλύσει τους πάντες και  τα πάντα στη μεγάλη και ιστορική αυτή χώρα…

 

  1. Τώρα, ΝΑΤΟ και Αμερικανοί θέλουν να φέρουν πυρηνικά όπλα στην «αυλή» της Ρωσίας,  τουτέστιν στην Ουκρανία.  Για  να στοχεύουν τη Μόσχα κατευθείαν  από το Κίεβο!

Ε, μπορούσε η Ρωσία και ο Πούτιν να δεχθούν μία τέτοια απειλή και να μην αντιδράσουν ακαριαία;

Ειρήσθω εν παρόδω ότι  η Ρωσία τροφοδοτεί τη Δύση με άφθονο και φθηνό φυσικό αέριο και πετρέλαιο,  δηλαδή ενέργεια που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης. Αλλά και σιτάρι, καλαμπόκι κ.ο.κ.

 

  1. Η λύση απλή: Την είχε προτείνει ο Κίσινγκερ από το 2014: Ουδετεροποίηση και αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.Λύση ρεαλιστική και εφικτή. Αλλά εδώ έχουμε από τους «δυτικούς» τη λογική του καραγκιόζη: «Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου δικά μου»!!!

 

  1. Βλέπω στα διάφορα «βοθροκάναλα» τις «αναλύσεις» της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και μούρχεται να κάνω εμετό…

Τουλάχιστον να διάβαζαν λίγο Θουκυδίδη, οι άσχετοι! Ελεγε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ των ιστορικών α) για την ορθολογική ερμηνεία των γεγονότων πρέπει να έχουμε κατά νού τη σχέση μεταξύ  αίτιου  και αιτιατού (= αποτέλεσμα). Να εξετάζουμε ενδελεχώς τα αίτια που προκαλούν το προκύψαν  γεγονός ή γεγονότα.   Και β )  να διαθέτουμε επίσης κρίση οξυτάτη, προύπόθεση απαραίτητη για την σωστή αξιολόγηση των γεγονότων.    

 

  1. Ο ετήσιος αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας είναι 76 δις. δολάρια. Οσα περίπου και της Ιταλίας. Ο αντίστοιχος προϋπολογισμός των ΗΠΑ είναι 770 δίς. δολάρια. Καταλάβατε;
  2. H Ουκρανία τροφοδοτεί με κινητήρες τα «drones» που κατασκευάζει η  Τουρκία, που κάθε λίγο και λιγάκι «πετάνε» πάνω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο!  Επιπλέον: Η Ουκρανία  δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα την ελληνική μειονότητα στη Μαριούπολη, στη Μελιτούπολη και στην Οδησσό (!), αλλά η Ελλάδα, ως χώρα ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ,  ενισχύει τη  …«φίλη» χώρα με όπλα στην πολεμική σύρραξη με την Ρωσία…
  3. Αν γίνει καμία «φάση» με την Τουρκία στο Αιγαίο να είστε …υπερβέβαιοι ότι οι «σύμμαχοί» μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ «ΘΑ» σταθούν στο πλευρό μας!!! Οπως έγινε το 1974  με τη διχοτόμηση της Κύπρου!!!

 

  1. Οταν οι ΗΠΑ μπήκαν στη Συρία, στο ΙΡΑΚ, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Βιετνάμ παλαιότερα, και τα έκαναν γυαλιά – καρφιά, στραπατσάροντας κατ’ επανάληψη το Διεθνές Δίκαιο , πού ήταν τότε  οι γνωστοί …αναλυτές της  γεωπολιτικής της πλάκας, που σήμερα διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία;

 

  1. Υπάρχειαπλός άνθρωπος σώφρων που να θέλει πόλεμο;  Οχι βέβαια…

 

  1. Στο Πανεπιστήμιο είχαμε έναν καθηγητή που τον έλεγαν Σαρσέντη και ο οποίος μας έλεγε ότι ο χώρος της πολιτικής είναι κατ’ εξοχήν χώρος του παράλογου, χώρος του ανορθρολογισμού.

Και του λέω εγώ: – Αντίθετα μας τα λέτε κ. καθηγητά!  Η πολιτική είναι ο χώρος της λογικής! Αλίμονο αν οι πολιτικοί παίρνουν παράλογες αποφάσεις.

Η απάντηση: – «Θα το δεις στη ζωή νεαρέ μου. Η πολιτική και ο παραλογισμός πάρα πολλές φορές ταυτίζονται!»

Η πορεία της ζωής έδειξε ότι είχε απόλυτα δίκιο ο κ. καθηγητής!

 

Αυτά!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer