Ώρα αποφάσεων για την επιστροφή στα σχολεία – Τι σχεδιάζεται;
Covid-19
04/01/2021 | 14:36

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων για να εισηγηθεί το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Πάντως η κυβέρνηση έχει δηλώσει σε κάθε τόνο ότι στόχος είναι να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, εκτός εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα το ανατρέψου

Εν μέσω ενός σκληρότερου lockdown, το οποίο τέθηκε χθες σε ισχύ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Τα «φλέγοντα» ζητήματα είναι η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στις 11 Ιανουαρίου να γίνει ομαλά και με ασφάλεια. Έτσι, η Επιτροπή βάζει στο «τραπέζι» σήμερα όλα τα μέτρα για να επιτευχθεί αυτό.

Η κυβέρνηση, έχει δηλώσει τη θέλησή της να γίνει οριζόντιο άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα μέτρα στα σχολεία θα είναι αυστηρότερα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα διενεργούνται τεστ σε μεγαλύτερους μαθητές (γυμνασίων και λυκείων δηλαδή).

Υπάρχει επίσης η σκέψη να εφαρμοστεί ένα κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός γονέων και κηδεμόνων την ώρα που θα πηγαίνουν αλλά και την ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Συνεδριάζει σήμερα (4/1) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για αυστηροποίηση των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ χθες και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer