Αναβιώσουν το έθιμο της χειμερινής κολύμβησης
Ομογενείς αγνόησαν τη βροχή και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Γκρίνπορτ στο Λονγκ Αϊλαντ
 Ομογένεια
15/02/2018 | 11:02

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Έντεκα ομογενείς, ηλικίας από 10 έως και 50 ετών, το μεσημέρι της Κυριακής αγνόησαν την καταρρακτώδη βροχή και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας του Λονγκ Αϊλαντ όχι απλά και μόνο για να αναβιώσουν το έθιμο της χειμερινής κολύμβησης (Polar Bear Challenge), αλλά και για να ευαισθητοποιήσουν τους φίλους και την Ομογένεια ώστε να προσφέρουν τον οβολό τους για την ανακαίνιση του εικονοστασίου του ναού των Αγίων Αναργύρων, Ταξιάρχου και Γερασίμου στο Γκρίνπορτ.

Η χειμερινή κολύμβηση διοργανώθηκε αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την προσευχή υπέρ των κολυμβητών που τέλεσε ο π. Γεράσιμος Μπάλλας στον εν λόγω ναό. Τα μέλη της κοινότητας και οι κολυμβητές μετέβησαν στην παραλία Manhasset East Marion και παρακολούθησαν την σεμνή τελετή για την ευλόγηση των κολυμβητών.

Οι Νικόλαος Κατραγκής, Κρις Τριανταφύλλου, Κόντι Τριανταφύλλου, Λόγκαν Τριανταφύλλου, Δημήτρης και Μάρκος Πασέλης, Αννα Κουζούμη, Μιχάλης Χαρτοφύλης (πρόεδρος της κοινότητας), Γιώργος Γραμματικόπουλος, Δημήτρης Βογιατζής, Μάικ Τεγκερίδης και Δημήτριος Βογιατζής, αμέσως μετά την προσευχή βούτηξαν στα παγωμένα νερά.

Η οργανωτική επιτροπή η οποία απαρτίζονταν από τους Νικόλαο Κατραγκή, Χρήστο Τριανταφύλλου και Στέφανο Θωμάτο είχαν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και για κάθε ενδεχόμενο είχαν καλέσει και ένα ασθενοφόρο, ενώ ο Γεράσιμος Θωμάτος προσέφερε στους κολυμβητές και στους ενορίτες κοκορόσουπα. Αμέσως μετά επέστρεψαν στην κοινοτική αίθουσα όπου απόλαυσαν το πλουσιοπάροχο γεύμα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεράσιμος Μπάλλας μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και τόνισε ότι διοργανώνεται με επιτυχία για τέταρτη χρονιά και ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από $13.000.

Παράλληλα υπάρχει, όπως επεσήμανε, και μια υπόσχεση των τριών χιλιάδων δολαρίων η οποία εάν υλοποιηθεί θα ξεπεράσουν τις δέκα έξι χιλιάδες δολάρια.

«Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή, τους κολυμβητές και όλους τους δωρητές, διότι μας έδωσαν την ευκαιρία να περάσουμε αξέχαστες στιγμές», τόνισε. «Ευχαριστούμε τους ευεργέτες του ναού» είπε ο κ. Νικόλαος Κατραγκής από την εταιρεία Eagle One Mechanical, ο Χρήστος Τριανταφύλλου, από την εταιρεία Triza Electrical και ο Στέφανος Τενέδιος από τα εστιατόρια Cafe Metro, που μερίμνησαν για τα πάντα, τους δωρητές και τους χειμερινούς κολυμβητές», κατέληξε ο π. Γεράσιμος.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer