Ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών μαθαίνει τα “μυστικά” των σεισμών σε σχολεία του Ληξουρίου [εικόνες]
Κοινωνία
04/12/2021 | 13:36

Επίσκεψη σε δύο σχολεία του Δήμου Ληξουρίου πραγματοποιήθηκε χθες από ομάδα καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Γαλανό Γεράσιμο, στα πλαίσια των δράσεων της ΟΧΕ Παλικής που αφορούν στο δίκτυο γνώσης και αντιμετώπισης των κινδύνων των σεισμών.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Β’ Δημοτικό Ληξουρίου και το Δημοτικό Αγίας Θέκλης ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ακολουθήσουν επισκέψεις στα υπόλοιπα Δημοτικά και Γυμνάσια της Παλικής.

Η καθηγήτρια σεισμολογίας του ΕΚΠΑ κα Βίκυ Κουσκουνά παρουσίασε τη βαλίτσα του σεισμού, μίλησε για την εκπαιδευτική χρησιμότητα της και έδειξε βίντεο και εικόνες στα παιδιά γύρω από την πρόληψη και ασφάλεια κατά τη στιγμή των σεισμών.

Επίσης οι: Νικόλαος Γαλανός φυσικός και συνεργάτης στο πρόγραμμα του Δήμου και ο Νίκος Σακελλαρίου Δρ Σεισμολογίας, μίλησαν με τα παιδιά, εξηγώντας τους την κάθε λεπτομέρεια της παρουσίασης κι απάντησαν στις απορίες των μαθητών οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις.

Μοιράστηκαν στους εκπαιδευτικούς ερωτηματολόγια και δόθηκαν σημαντικές οδηγίες για την σωστή αντιμετώπιση των σεισμών, καθώς και πληροφορίες για το τρέχον πρόγραμμα του Δήμου Ληξουρίου πάνω στην αντιμετώπιση των σεισμών αλλά και γενικότερα των φυσικών καταστροφών.

Σήμερα η ομάδα πραγματοποιεί την τοποθέτηση των επιταχυνσιογράφων σε 14 σημεία της Παλικής που έχουν επιλεγεί από την επιστημονική ομάδα για την καταγραφή των δεδομένων όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα.

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia