Άγριο παρασκήνιο και κόντρες
Όλο το παρασκήνιο από τη μυστική συνάντηση στελεχών του «Κινήματος Αλλαγής» στο «Μουίκης»
Πολιτική
15/04/2018 | 11:03

Συνάντηση στελεχών του «Κινήματος Αλλαγής» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Μουίκης» στο Αργοστόλι. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι επικείμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Ποια θα είναι η πορεία των στελεχών του κινήματος στις δημοτικές εκλογές που είναι σε περίπου ενάμιση χρόνο.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες των εκπροσώπων της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης (βλέπε Γεωργάτο και Βαλλιανάτο) καθώς και του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Σαμούρη να …συρθούν σε μια στήριξη στο πρόσωπο του Θεόφιλου Μιχαλάτου, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών την απέρριψε.

Καλά διασταυρωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο Σπύρος Σαμούρης έκανε τα πάντα για να πείσει τους …συντρόφους του και στο παρασκήνιο ακούγεται έντονα ότι τα έχει βρει με τον Θεόφιλο. Οι προσπάθειες του όμως έπεσαν στο κενό μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των «πράσινων» στελεχών αρνήθηκαν να συμβαδίσουν με την «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά».

Μια άλλη όμάδα κυρίως της νεότερης γενιάς προκρίνει τη συνεργασία και την συμπόρευση με την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μια άλλη ομάδα (ίσως η μικρότερη) δεν θέλει να πάει κόντρα με την παρούσα δημοτική αρχή γι’ αυτό και σιώπησε. Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρεί στρατηγικό λάθος να πάει σε σύγκρουση με την παρούσα δημοτική αρχή αφού θεωρεί ότι εκεί είναι ο φυσικός της χώρος.

Όπως όλα δείχνουν το «Κίνημα Αλλαγής» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές κινείται τριχοτομημένο.

Μια ομάδα που υποκινείται από τους Γεωργάτο, Βαλλιανάτο και Σαμούρη θα στηρίξει τον Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Η ομάδα των νεότερων στελεχών επιθυμεί αυτόνομο ψηφοδέλτιο και συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μια τρίτη ομάδα είναι έτοιμη να «κλείσει» με την «Ισχυρή Κεφαλονιά» του Αλέξανδρου Παρίση.

Μετά την πολύωρη συνάντηση στο ξενοδοχείο «Μουίκης» φαίνεται ότι το χάσμα ανάμεσα στα στελέχη του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ είναι πιο έντονο από ποτέ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer