Τα παραλειπόμενα λίγο πριν τις εκλογές
Όλα όσα έγιναν σήμερα στη συνέντευξη τύπου της ΝΟΔΕ -Το πολιτικό κους κους μία βδομάδα πριν τις εκλογές [εικόνες]
Πολιτική
01/07/2019 | 08:07

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Συνέντευξη τύπου, παρουσία των τριών υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου της ΝΔ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη διοργάνωσε η ΝΟΔΕ των νησιών μας το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουνίου.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό της προέδρου της ΝΟΔΕ Γιάννας Κουλουμπή, οι υποψήφιοι κκ Βικτώρια Αλεξανδράτου, Γιώργος Κοκκόλης και Παναγής Καππάτος έλαβαν τον λόγο παρουσιάζοντας εν συντομία τον εαυτό και την υποψηφιότητα τους, ενώ στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι υποψήφιοι εμφανίστηκαν με ενωτικό λόγο, επιθυμώντας να διαψεύσουν τα σενάρια που μιλούν για εσωκομματική διαμάχη, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές και την πεποίθηση ότι η μονοεδρική της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θα επιστρέψει μετά από μία 10ετία σε γαλάζια χέρια. Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν η ανακοίνωση ότι τις προσεχείς ημέρες οι υποψήφιοι μαζί με στελέχη της ΝΟΔΕ θα πραγματοποιήσουν από κοινού περιοδείες στα νησιά μας.

Προτεραιότητες

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις προτεραιότητές τους εφόσον εκλεγούν, η κα Αλεξανδράτου τόνισε την ανάγκη σύνταξης ενός συγκεκριμένου και κοστολογημένου οικονομικού σχεδίου, που θα υιοθετηθεί από την κεντρική διοίκηση, μέσα από το οποίο τα νησιά μας θα λάβουν οργανωμένα την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Ο κ. Κοκκόλης, ως άμεση προτεραιότητά του έχει την πλήρη ενημέρωση αλλά και συστράτευση με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την επίλυση των προβλημάτων εκμεταλλευόμενοι όλα τα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία του Κράτους και της ΕΕ.

Ο κ. Καππάτος, από την πλευρά του, επεσήμανε το γεγονός πως τα νησιά μας, όπως και όλη η Ελλάδα, βίωσε την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε την ανάγκη υλοποίησης έργων υποδομής, όπως τα λιμάνια που χρίζουν άμεσης παρέμβασης. Ως μεγαλύτερο πρόβλημα χαρακτήρισε την υγεία, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε έχει καταρρεύσει. Τέλος, τον ρόλο του βουλευτή ο ίδιος τον αντιλαμβάνεται ως διττό, ήτοι από την μία ως εκπρόσωπο των νησιών στην κεντρική κυβέρνηση και από την άλλη ως εκπρόσωπο της κεντρικής κυβέρνησης στα νησιά.

 

Γιατί να ψηφίσω εσένα;

Σε ερώτηση για τα προσωπικά προτερήματα του καθενός η κα Αλεξανδράτου επεσήμανε το γεγονός ότι έχοντας πετύχει ως επιχειρηματίας και μάλιστα ως γυναίκα επιχειρηματίας, κάτι που εν πολλοίς το απέδωσε στην Κεφαλονίτικη αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα και “κούρλια” σε κάποιες περιπτώσεις, είναι σε θέση με την ίδια αφοσίωση να αγωνιστεί και να πετύχει την ανάπτυξη που έχουν ανάγκη τα νησιά μας.

Ο κ. Κοκκόλης έβαλε μπροστά το νεαρό της ηλικίας του, που σε συνδυασμό με τις σπουδές του αλλά και την αυτοδιοικητική του εμπειρία ως αντιδήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου που τον καθιστά γνώστη του τρόπου αντιμετώπισης των τοπικών προβλημάτων.

Ο κ. Καππάτος τόνισε την σταθερή παρουσία του στα νησιά μας και δη στο Αργοστόλι όπου ζει και εργάζεται από πάντα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου κατά την 4ετία 1990 – 94, κατά την οποία αν και αντιπολίτευση στήριξε όλα εκείνα τα έργα που είχε ανάγκη η πόλη, ενώ ως σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων του τότε Νομάρχη, είχε πετύχει απορρόφηση της τάξεως 140%.

Έμμεση επίθεση δέχτηκε η κα Αλεξανδράτου όταν δέχτηκε ερώτηση για τη σχέση της με τα νησιά μας πέραν της καταγωγής. Η κα Αλεξανδράτου αφού αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεών της για τη ενίσχυση των νησιών, τις οποίες μπορείτε να ακούσετε στο σχετικό ηχητικό, τόνισε πως αγαπάει τον τόπο αυτό και για τον λόγο αυτό αν και επιτυχημένη επαγγελματικά δέχτηκε να στρατευθεί ως υποψήφια βουλευτής θέλοντας να θέσει όλη της την εμπειρία και τα προτερήματα στην υπηρεσία των νησιών μας.

 

Για τις εξορύξεις

Απέφυγαν να πάρουν θέση απέναντι στις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο που βρίσκονται προ των πυλών, όταν έγινε σχετική ερώτηση οι κκ. Καππάτος και Κοκκόλης.

Ο κ. Καππάτος είπε πως καταρχάς είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν μπορεί να πει ότι θα είναι αντίθετος σε κάθε περίπτωση. Πρώτα θα εξετάσει τις συνθήκες, τους όρους και το κατά πόσο διασφαλίζεται η ευημερία και ασφάλεια των Ιόνιων Νησιών.

Ο κ. Κοκκόλης τόνισε πως δεν μπορεί να πει υπεύθυνα ναι ή όχι. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Κεφαλονιά με τα αιολικά της πάρκα είναι ένας ενεργειακός αιμοδότης μέσω των ανανεώσιμων πηγών οπότε είναι οξύμωρο να γίνονται γεωτρήσεις ορυκτών καυσίμων. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει και το θέμα των γεωπολιτικών παιχνιδιών και του εθνικού συμφέροντος που ο ίδιος βάζει πάνω από όλα. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να πάρει θέση με ένα απλό υπέρ ή κατά.

Τη διαφοροποίησή της εξέφρασε η κα Αλεξανδράτου λέγοντας χαρακτηριστικά “Κεφαλονιά και Ιθάκη First”. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της να μην γίνουν οι εξορύξεις, γνωρίζοντας η ίδια ως μηχανικός τους κινδύνους των διαδικασιών αυτών, εκτός και αν οι εταιρείες και οι μηχανικοί τους αναλάβουν πλήρως την ευθύνη μέσα από μία υπογεγραμμένη περιβαλλοντική μελέτη και λαμβάνοντας την υποχρέωση πλήρους αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος. Με τον τρόπο αυτό απέκλεισε έμμεσα την υπό εξέλιξη συμφωνία, η οποία λέει μεταξύ άλλων, πως η ανάδοχος εταιρεία δεν θα καταβάλει αποζημίωση σε περίπτωση που η καταστροφή οφείλεται σε φυσικά αίτια, πχ σεισμός.

Παρών και ο Τραυλός

Εξαιρετικές χαρακτήρισε και τις τρεις υποψηφιότητες ο περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός. Επεσήμανε πως γνωρίζει και έχει συνεργαστεί και με τους τρεις και είναι πολύ χαρούμενος για την ποιότητα που διακρίνει στις επερχόμενες εκλογές το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, κάτι που φέρνει πιο κοντά την εκλογική νίκη του κόμματος και στα νησιά μας.

Στο στόχαστρο η ΝΟΔΕ

Επίθεση στη Διοίκηση της ΝΟΔΕ πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος κ. Ευαγγελάτος ρωτώντας για ποιο λόγο στην διανυόμενη προεκλογική περίοδο η ΝΟΔΕ είναι εξαφανισμένη σε αντίθεση με το 2015 που είχε διαρκή παρουσία. Απαντώντας, τόσο οι υποψήφιοι όσο και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Κουλουμπή, τόνισαν πως η ΝΟΔΕ λειτουργεί καταστατικά και οργανωτικά και εξαρχής ήταν παρούσα στο πλάι όλων των υποψηφίων, ενώ η κα Κουλουμπή τόνισε, πως επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, επιφυλάσσεται να απαντήσει αναλυτικά μετά τις επερχόμενες εκλογές.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer