Οι τροφές που προστατεύουν την επιδερμίδα από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία
Life
25/06/2021 | 16:31

Ο ήλιος είναι σύμμαχος της υγείας μας, καθώς μας βοηθά να παράγουμε την πολύτιμη βιταμίνη D και μας γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση.

Δεν πρέπει ωστόσο να παρασυρόμαστε, καθώς παραμονεύουν κίνδυνοι λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Μπορούμε να ενισχύσουμε τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας μας χάρη στα «όπλα» της φύσης.

Οι 5 τροφές που βελτιώνουν την όψη του δέρματος και παράλληλα προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου:

Ντομάτες: Το λυκοπένιο που περιέχουν εξουδετερώνει τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και ταυτόχρονα θωρακίζει την επιδερμίδ από τη φθορά.

Τροπικά φρούτα: Για έξτρα προστασία, μπορούμε να επιλέξουμε το γευστικό ανανά, το ακτινίδιο και την παπάγια. Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει ελαστική και σφριγηλή, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου.

Λιναρόσπορος: Είναι γνωστό πως ο ήλιος επιβαρύνει σημαντικά την επιδερμίδα μας και συμβάλλει στο σχηματισμό των ρυτίδων. Σύμφωνα με το μη κυβερνητικό οργανισμό AARP, ο λιναρόσπορος είναι ιδανικός για την πρόληψη των ρυτίδων, καθώς είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα υγιεινά λιπαρά διατηρούν την επιδερμίδα απαλή και ελαστική.

Ωμοί ξηροί καρποί: Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους και πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς, καθώς είναι χορταστικά και γευστικά αλλά παράλληλα μας παρέχουν βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας. Τα καρύδια είναι επίσης μια καλή επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα.

Καλαμπόκι: Το καλαμόκι περιέχει λουτεΐνη, ένα πολύτιμο καροτενοειδές που προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Πηγή: onmed.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ