Παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής της παραδοσιακής μάντολας
Οι σπουδαστές του ΤΕΙ ευχαριστούν για τη φιλοξενία το συσκευαστήριο «Βοσκοπούλα» της οικογένειας Καππάτου
e Gastronomie
07/05/2018 | 09:03

Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την υποδοχή, την ξενάγηση και την φιλοξενία των φοιτητών μας στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Προϊόντων Κεφαλονιάς «Βοσκοπούλα».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, στα πλαίσια του Εργαστηρίου «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Τροφίμων», του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, με συνοδό την υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ. Ε.Σακαντάνη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παρασκευής της παραδοσιακής μάντολας, με την αυθεντική συνταγή της, που από γενιά σε γενιά μεταφέρει η οικογένεια Καππάτου.

Ο κ. Διονύσης Καππάτος μας «ταξίδεψε» στο χρόνο, μας διηγήθηκε την ιστορία και μας περιέγραψε την πορεία και την εξέλιξη της μάντολας αλλά και των άλλων παραδοσιακών προϊόντων. Μας ενημέρωσε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι παλαιότεροι αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος για να εκσυχρονίσει και να πιστοποιήσει τα προϊόντα του.

Από τη νεότερη γενιά, ο γιός του ο κ. Αντώνης Καππάτος, μας εξέθεσε τα μελλοντικά σχέδια και την εδραίωση της επιχείρησής τους στην παγκόσμια αγορά. Κύριο μέλημά του είναι τα παραδοσιακά προϊόντα που κληρονόμησε από τους παππούδες του, να γίνουν γνωστά και να δοκιμαστούν παγκοσμίως.

Οι φοιτητές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σύγχρονους και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους συσκευασίας και να κατανοήσουν την συνεισφορά της ανανέωσης της συσκευασίας στην προώθηση ενός παραδοσιακού προϊόντος.

Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και η επίσκεψή αυτή θα αποτελεί πλέον σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του εργαστηρίου μας!

Τέλος, ευχαριστούμε για τις καταπληκτικές μάντολες που προσφέρθηκαν σε όλους μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia