Καινούργια εταιρική εικόνα για την εταιρεία και τα προϊόντα της
Οι νέες συσκευασίες της “Βοσκοπούλας” εντυπωσιάζουν!
e Gastronomie
29/05/2018 | 11:16

Ξέρετε τι είναι το κομφέτο; Ούτε και εγώ το γνώριζα μέχρι που ένα κέρασμα με έκανε να ανοίξω την συσκευασία και να δοκιμάσω. Μετά την γευστική δοκιμή – γνωριμία τα πάντα έγιναν πιο εύκολα…

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα- ένα γλύκισμα που έρχεται από την παράδοση των Ιονίων Νήσων και πιο συγκριμένα, της Κεφαλονιάς.

Το κομφέτο ή αλλιώς, παστοκύδωνο είναι ένα προϊόν του Ζαχαροπλαστείου Βοσκοπούλα που λειτουργεί από το 1910 και οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα εμπρός – να χτίσουν πάνω στη παράδοση μια καινούργια εταιρική εικόνα για την εταιρεία και τα προϊόντα της.

Έτσι, η Βοσκοπούλα έγινε Βοσκοπούλα / Kefallonia since 1910 και στις κομψές χάρτινες συσκευασίες με πινελιές νοσταλγίας με φιγούρες Βενετσιάνικου Καρναβαλιού τα πάντα γράφτηκαν στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μάντολες, μάντολες με αμύγδαλο, μάντολες μελιού, παστέλι με μέλι, κομφέτο η αλλιώς παστοκύδωνο. Και ακολουθούν και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα όπως εκείνα της συκομαίδας, οι φλωρεντίνες κ.α. Με άλλα λόγια, ήταν να μην γίνει η αρχή. Μιας και έγινε όμως η μεταμόρφωση της εταιρικής εικόνας θα είναι πλήρης παρέχοντας ένα καλό παράδειγμα εκσυγχρονισμού και ανανέωσης μέσα από την παράδοση.

Στο site της Βοσκοπούλας που οδεύει και εκείνο προς την ανανέωση μορφής και εικόνας βρήκα την ιστορία της οικογένειας που βρίσκεται πίσω από την λειτουργία του ζαχαροπλαστείου: «Η ιστορία μας ξεκινάει το 1907 όταν η πρώτη γενιά της οικογένειάς μας, με αρχηγό τον Παναγή Καππάτο, ξεκινά το εμπόριο του περισσού γάλακτος του νοικοκυριού, μεταφέροντάς το με ειδικά δοχεία από τα Διλινάτα, τόπο κατοικίας της, στο Αργοστόλι. Η ποιότητα του γάλακτος και η προσήλωση στην διατήρησή της είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης ,με αποτέλεσμα τη μεταφορά της οικογενειακής έδρας από το χωριό στην πόλη.


Έτσι, το 1910 πλέον και έχοντας αποκτήσει μια μόνιμη έδρα στο Αργοστόλι, η οικογένεια Καππάτου ιδρύει το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Κεφαλονιά, τη «Βοσκοπούλα». Από γαλακτοπωλείο στην αρχή, η επιχείρηση μεγαλώνει και εδραιώνεται στην καρδιά της πόλης . διευρύνοντας την γκάμα των γλυκών της και εντάσσοντας σε αυτήν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας.

Η μια γενιά διαδέχεται την άλλη και αισίως φτάνουμε στο σήμερα, με οδηγό στο τιμόνι την τέταρτη γενιά».

Αλλά, ας επιστρέψουμε στο κομφέτο. Για το οποίο διαβάζουμε τα σχετικά: «Κάθε χρόνο διαλέγουμε τα πιο εκλεκτά κυδώνια από το νησί μας και συγκεκριμένα από την περιοχή της Παλλικής για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του κομφέτου ή αλλιώς του παστοκύδωνου. Τα ψήνουμε, τα αποφλοιώνουμε, τα δουλεύουμε στο καζάνι με μπαχαρικά και μέλι για να τα κάνουμε μαρμελάδα. Τη μαρμελάδα αυτή στη συνέχεια τη δουλεύουμε ξανά στο καζάνι , προσθέτοντας τις τελευταίες πινελιές ζάχαρης, μελιού, μπαχαρικών και καβουρδισμένων αμύγδαλων. Το τελικό μας προϊόν αποτελείται από 100% χωρίς ουδεμία προσθήκη συντηρητικών , σε αεροστεγή συσκευασία για να παραμένει η γεύση του αναλλοίωτη».

Πηγή: protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia