«κοινωνικές υπηρεσίες» που «μπάζουν νερά» τον Δήμο χιλιάδες ευρώ, “golden boys” του Δήμου φυτεύουν μποστάνια με μισθούς που θα ζήλευε και στέλεχος πολυεθνικής, ο αμαρτωλός ρόλος του «ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ» και άλλα ευτράπελα αποκαλύφθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αφήνοντας άφωνη τη κοινωνία της Κεφαλονιάς. Την ίδια ώρα δεκάδες συμβασιούχοι είναι στο …αέρα.
Οι “κοινωνικές υπηρεσίες” που “μπάζουν μέσα” τον Δήμο 200.000
Πολιτική
10/03/2011 | 09:44

Μία άκρως αποκαλυπτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την περασμένη Τρίτη.
Και αυτό διότι μέσα από την συζήτηση που έλαβε χώρα, αποκαλύφθηκε ένα μέρος από “τα έργα και τις ημέρες” του γνωστού “καθεστώτος” που κυβέρνησε το νησί μας τα τελευταία 25 χρόνια.
Κατ’αρχάς ήρθε στο φως σε πλήρη διάσταση, το θέμα με τις συμβάσεις ομηρείας των εργαζομένων για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Μετά τους 19 εργαζομένους της ΔΕΥΑ, ήρθαν 59 εργαζόμενοι στην Διαδημοτική, οι οποίοι βρίσκονται στην κυριολεξία “στον αέρα”, καθώς, όπως καταγγέλθηκε από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, δεν υπάρχουν συμβάσεις, οι φάκελλοί τους είναι άδειοι, δεν μπορούν να πληρωθούν και συνέπεια αυτού είναι η υπηρεσία της καθαριότητας να αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα λειτουργίας.
Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι, ανάμεσα στους 59 υπάρχουν εργαζόμενοι σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που προαναφέραμε από το 1985!!! Επιπροσθέτως δε αποκαλύφθηκε ότι πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν μονιμοποιηθεί με τον γνωστό νόμο Παυλόπουλου, πλην όμως αυτό δεν φαίνεται να έγινε, άγνωστο ακόμη για ποιούς λόγους.
Οι εργαζόμενοι αυτοί, δεν φαίνεται να έχουν άλλο δρόμο πλην αυτόν της δικαστικής οδού και για τον λόγο αυτό το δημοτικό συμβούλιο πήρε την απόφαση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί ως “όπλο” στις διαστικές μάχες που ακολουθούν. Ταυτόχρονα δε η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει εγγράφως από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας κ. Αποστολόπουλο να τοποθετηθεί επί του ζητήματος και αναμένεται η απάντησή του.
Σε αυτο το ζήτημα αποχώρησε και η παράταξη της Λαικής Συσπείρωσης, καθώς διαφώνησε ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στην ουσία του, πλην όμως το  δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση να γίνει ειδική συνεδρίαση στις 16 Μαρτίου, όπου και θα συζητηθεί το εργασιακό στο σύνολό του.
Στην συνέχεια της συζήτησης μάθαμε για “κοινωνικές υπηρεσίες” που “μπάζουν μέσα” τον Δήμο χιλιάδες ευρώ, όταν διά στόματος δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (Π. Βανδώρος, Δ. Κοκκόσης, Ε. Κατσαίτη, Ν. Παπαδάτος κ.α.) έγινε λόγος για τον ΚΟΙΣΠΕ ΡΟΤΑ που εμφανίζει χρέος στον Δήμο της τάξης των 200.000 ευρώ περίπου, αν και ήταν πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση, αλλά και για “κοινωνικά μποστάνια” που ενώ κοστίζουν στον Δήμο χιλιάδες ευρώ, εισπράττουν μόλις 100 ευρώ περίπου μηνιαίως!!!
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης έκανε λόγο για “χρυσοκάνθαρους” και “golden boys” του Δήμου, ενώ η δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Κατσαίτη μίλησε για σπατάλη χρημάτων στο όνομα της κοινωνικής πολιτικής. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα για να γίνεται αλόγιστη σπατάλη χρημάτων, επεσήμανε.
Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος ουσιαστικά του “καθεστώτος” που κυβέρνησε τα τελευταία 25 χρόνια το νησί, χωρίς πειστική επιχειρηματολογία, κατάφερε μόνο να “ψελλίσει” ότι επιχειρείται κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Καμία κατάργηση ήταν η απάντηση από τον Δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας (Κατσαίτη, Βανδώρος, Ανουσάκης, Παπαδάτος, Φιοραβάντες, Θεοφιλάτος κ.α). Επιχειρείται συμμάζεμα των οικονομικών. Άλλωστε, όπως είπε και ο Ν. Ανουσάκης, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι ο 5ος στην σειρά καταχρεωμένος Δήμος της χώρας.
Λόγος έγινε και για σημαντικά έργα που απεντάχθηκαν λόγω προχειρότητας στην ωρίμανση των προτάσεων που κατατέθηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και την “πράσινη” νομαρχία.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλ. Παρίσης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Κοτσιλίνη, έβαλε “το κερασάκι στην τούρτα”… “Εσύ δεν μπόρεσες σε 12 χρόνια που ήσουν Δήμαρχος να φτιάξεις αποχέτευση στην Αγία Ευφημία και έρχεσαι να εγκαλέσεις σήμερα μία δημοτική αρχή που έχει μόλις δύο μήνες ζωής”!

Πηγή: Ανεξάρτητος Red had been the trademark color of www.essay4today.com a cardinal for at least two centuries before columbus spied the new world and exploration began that would discover the pretty red bird

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer