Μεταξύ 2018-2022 θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ύψους 6.5 δις ευρώ
Οι επιχειρηματικές ικανότητες της κυβέρνησης!
Οικονομία
18/09/2017 | 10:17

Του Παύλου Παπαδάτου

Σύμφωνα με τον κύριο Μακρόν, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύηπρος τη χώρα μας πρέπει ναβρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την υπευθυνότητα που θα δείξουμε και φυσικά με τηνυλοποίηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει και έχει συμφωνήσει η παρούσακυβέρνηση. Τώρα σχετικά με τις θέσεις του γύρω από το ευρωπαϊκό του όραμα… ακούγονται πολύ ωραίες αλλά δεν αφορούν τουλάχιστον άμεσα τη χώρα μας.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε κάποια στιγμήνα δούμε και την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης(!)και συγχρόνως νααπαλλαγούμε και από τα μνημόνια.

Μεταξύ 2018-2022 θα πρέπει να πάρουμε μέτρα ύψους 6.5 δις ευρώ και να επιτυγχάνουμε ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα 3.5%. Επιπλέον, έως το δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα πρέπεινα έχουμε υλοποιήσει 113 προαπαιτούμενα, εκ των οποίων τα 50 έπρεπε ήδη να είχαν πραγματοποιηθεί έως και τον Αύγουστο. Προς το παρόν έχουν υλοποιηθεί μόνο τα24! Καιείναι άξιον απορίας γιατί δεν μπαίνουν σε άμεση εφαρμογή τα τεχνικά προαπαιτούμενα πουείναι καθαρά διαρθρωτικά μέτρα και πουόχι μόνο δεν δημιουργούν καμία δημοσιονομικήεπιβάρυνση, αλλά τουναντίον μπορούν να συμβάλουν άμεσα στην εύρυθμη λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Μεταξύ των άλλων προαπαιτουμένων που προβλέπονται για την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης,είναι και η υποχρέωση της χώρας μας να έχει έσοδα 4.5 δις απόαποκρατικοποιήσεις για το 2017. Και φυσικά τα έσοδα αυτά πηγαίνουν στο υπέρ-ταμείοαποπληρωμής της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης!

Η μοναδική όμως λύση για να επιτευχθεί ο στόχος των εν λόγω εσόδων είναι να πουλήσει τοδημόσιο όλες τις μετοχές που έχει σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ! Στην αντίθετη περίπτωση μηεπίτευξης των ανωτέρω, θα επέλθει ο προβλεπόμενος από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύηαυτόματος κόφτης συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, μισθών δημοσίων υπαλλήλων,κ.ο.κ.

Αυτά ακριβώς και άλλα πολλά έχει συμφωνήσει η παρούσα κυβέρνηση. Και επειδή στην παρούσα κυβέρνηση αρέσει το μεγάλο δημόσιο και συγχρόνως θέλει να κάνει και τονεπιχειρηματία,προκειμένου να αντιληφθείτε τις επιχειρηματικές της ικανότητες, απλά σας λέω ότι ο ΟΑΣΑ το 2015 και 2016είχε ζημίες 334 εκατομμύριων τις οποίες πληρώνουν όλοι όσοι νομίζουν ότι πληρώνουν φθηνό εισιτήριο.

Σημείωση

Η καναδέζικη EldoradoGold ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την επένδυσή της στη χώρα μας γιατί η κυβέρνηση την ταλαιπωρεί –απόλυτα πιστευτό- ακόμη και για την έκδοση αδειώνρουτίνας. Η κυβέρνηση από την πλευρά της διατείνεται ότι η εν λόγω εταιρεία δεν σέβεταιούτε τις αποφάσεις του ΣτΕ. Έχω μία απορία: Γιατί κυβέρνηση και Eldoradoδεν κάνουν απόκοινού μία συνέντευξη για να αντιληφθούμε όλοι μας τι ακριβώς συμβαίνει;

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer