Κατά το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου 2018
Οι δράσεις της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου
Πολιτισμός
01/06/2018 | 15:46

Ι. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ κατά το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου 2018

● Γιορτή του Βιβλίου (21 Απριλίου) – Αφιέρωμα στο Πολιτικό Βιβλίο με ομιλίες, προβολή, μουσική-τραγούδια και έκθεση πολιτικού βιβλίου.

● Επίσκεψη της συγγραφέα Παιδικού Βιβλίου Αγγελικής Δαρλάση (23 και 24 Απριλίου) στα Δημοτικά Σχολεία Ληξουριού και Αγίας Θέκλης.

● Αφήγηση παραμυθιού – κουκλοθέατρο σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

● «Κάθε μήνα έχουμε … θέμα» με μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου: Για τον Απρίλιο: «Ρενέ Μαγκρίτ – Όταν οι λέξεις και οι ιδέες γίνονται ζωγραφική» – Για το Μάιο: «Ευρώπη, η ήπειρος που κατοικούμε».

ΙΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χάρη και στη βοήθεια και στήριξη συμπολιτών μας, τοπικών φορέων και επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά

–την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς (οικονομική επιχορήγηση),

–το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου (παραχώρηση αίθουσας),

–το Aura Boutique Hotel (φιλοξενία),

–τα τοπικά ΜΜΕ (προβολή εκδηλώσεων) και ξεχωριστά το Lixouri.gr (Αριστέα Χαριτάτου) για την τακτική κάλυψη των εκδηλώσεων της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης,

–τον κ. Ηλία Ζερβό (δημιουργία αφίσας),

— την εκπαιδευτικό κ. Ελευθερία Αρακλησιάνου (επίσκεψη Αγγελικής Δαρλάση),

— τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Ελευθερία Αρακλησιάνου, Βασιλική Βαλσάμου, Γιάννα Ευαγγελάτου, Μαίρη Κουρούκλη, Ελπίδα Μαρκαντωνάτου, Μίνα Παπαδάτου, Μέμα Ρεπούση και Διαμαντίνα Σταθάτου (καθοδήγηση μαθητών στις δραστηριότητες: «Κάθε μήνα έχουμε … θέμα» και αφήγηση παραμυθιού-κουκλοθέατρο).

ΙΙΙ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

● Ιούνιος: Μέσα στις επόμενες ημέρες υλοποιείται η πρώτη προσπάθεια συνεργασίας της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης με τους ωφελούμενους της Ένωσης Α. μεΑ. «Υπερίων» στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

● Ιούνιος – Σεπτέμβριος: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018. Μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η κατάρτιση του προγράμματος.

● Ιούλιος- Αύγουστος: Βιβλιοπαρουσιάσεις. Προγραμματίζονται για τον Ιούλιο –  Αύγουστο 2018 παρουσιάσεις βιβλίων. Και συγκεκριμένα της Μαρίας Τουλ, του Πέτρου Πετράτου και του Μάκη Ρουχωτά καθώς και προβολή της ταινίας του τελευταίου για το Ληξούρι..

● Αύγουστος – Ιακωβάτεια 2018: Το φετινό θέμα είναι η σάτιρα (πηγές της σάτιρας, οι φορείς της, ο κοινωνικός της ρόλος κ.λπ.- ομιλίες, θεατρικό δρώμενο, τραγούδι, χορός κ.ά.). Θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Αυγούστου 2018. Έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία.

● Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις/δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στον Κήπο της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης.

ΤΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia