Την Πέμπτη  14  Δεκεμβρίου
Οι δημοτικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης
Κοινωνία
12/12/2017 | 12:52

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου  Δημοτικών Υπαλλήλων συνεδρίασε την Δευτέρα 11Δεκεμβρίου στο χώρο του Εργατικού Κέντρου και συζήτησε το θέμα της  Πανελλαδικής Απεργιακής  Κινητοποίησης  την Πέμπτη  14  Δεκεμβρίου.

Διαβάστηκε η εισήγηση   και η εκπρόσωπος της ΔΑΣ –ΟΤΑ Διονυσάτου Ευφημία ανάφερε τα παρακάτω:  Η κυβέρνηση μπροστά στην 3η αξιολόγηση κάνει για μια ακόμη φορά την βρώμικη δουλειά για την οποία επιλέχτηκε  και στηρίζεται .Υλοποιεί τις πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ και των Εργοδοτών και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο . Ετοιμάζονται να λάβουν 70     νέα μέτρα  που θα κτυπούν το εργατικό λαϊκό εισόδημα κλιμάκωση φοροληστείας και περικοπών , κατασχέσεις , πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις. Άραγε  πόσο δίκαιη μπορεί να  είναι η ανάπτυξη τους όταν το βασικό προαπαιτούμενο είναι να τσακιστεί το βασικό όπλο που έχει στα χέρια του ο εργαζόμενος κατακτημένο μέσα από αιματηρούς αγώνες  το δικαίωμα στην Απεργία ;  Απαιτούμε ΓΣΕ με 751 € κατώτερο μισθό , αυξήσεις στους μισθούς μας ,επαναφορά του 13ου &14ου μισθού , προσλήψεις μονίμου προσωπικού και απαγόρευση των πλειστηριασμών κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη , αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 € προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε παιδί , κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των Χαρατσιών . Συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 9:00 για Εργατικό Κέντρο στις 10:30. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν   κατά πλειοψηφία τα παρακάτω:

Διεκδικούμε την κατάργηση του νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό , όχι άλλες μειώσεις στις αποδοχές μας – μισθούς και συντάξεις Αξιοπρέπειας , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , κατάργηση της τροπολογίας για την αξιολόγηση , να μην περάσει η κατάργηση του δημόσιου και παιδαγωγικού χαρακτήρα των παιδικών σταθμών , να μην περάσει κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία , καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και είναι πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια που μόνο στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της, την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών τους, το ξεπούλημα του Δημόσιου και Δημοτικού πλούτου της χώρας .

Ως Σύλλογος , παραμένουμε  σταθερά πιστοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απαλλαγή της χώρας μας από τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που καταδυναστεύουν τις ζωές μας.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή   συγκέντρωση  την Πέμπτη 10:30στο Εργατικό Κέντρο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ….!!!

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης  Μικελάτος                       Σταματούλα   Τσιμάρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer