
Τσίπρας: Το παρασκήνιο της νέας πολιτικής εκκίνησης και οι 20 του στενού επιτελείου
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του νέου πολιτικού εγχειρήματος που ετοιμάζει, με μια σειρά από κρίσιμες εκκρεμότητες να παραμένουν ανοιχτές μέχρι την επίσημη παρουσίασή του. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη η διαμόρφωση της ιδρυτικής διακήρυξης, η επιλογή ονόματος, η κατάρτιση του καταστατικού αλλά και η συγκρότηση του στενού επιτελείου που θα πλαισιώσει τον πρώην πρωθυπουργό στο νέο του βήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός πυρήνας συνεργατών έχει ήδη διαμορφωθεί και εργάζεται συστηματικά τους τελευταίους μήνες πάνω στην πολιτική και οργανωτική προετοιμασία του φορέα. Αν και κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφορα ονόματα, η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει σήμερα τους περίπου 20 ανθρώπους που αποτελούν τον άμεσο κύκλο του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να αποκλείονται νέες προσθήκες στην πορεία.
Πρόκειται για μια ομάδα με διαφορετικές αφετηρίες, ρόλους και πολιτικές διαδρομές. Ορισμένοι συμμετέχουν στον καθημερινό σχεδιασμό και στις τακτικές συσκέψεις, ενώ άλλοι παρεμβαίνουν σε εξειδικευμένα πεδία, όπως η οικονομία, η ενέργεια ή η εξωτερική πολιτική. Στο επιτελείο συνυπάρχουν πρόσωπα με κυβερνητική εμπειρία από την περίοδο 2015-2019, πανεπιστημιακοί αλλά και νέα στελέχη που έχουν ενταχθεί πιο πρόσφατα στον κύκλο του πρώην πρωθυπουργού.



Στον στενό πυρήνα συγκαταλέγονται οι Κώστας Τούμπουρος, Γιάννα Πεππέ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Κώστας Γαβρόγλου, Γιώργος Βασιλειάδης, Νίκος Μαραντζίδης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Διονύσης Τεμπονέρας, Μιχάλης Καλογήρου, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος, Γρηγόρης Θεοδωράκης, Φωτεινή Μπακαδήμα, Άρης Στυλιανού, Ευγενία Φωτονιάτα, Μανώλης Πλειώνης, Αντώνης Παπαγιαννίδης, Χάρης Αθανασιάδης, Φανή Κουντούρη και Ακρίτας Καϊδατζής.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Ρεματιά Χαλανδρίου, με τίτλο «Η κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής». Στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση ως έναν σημαντικό πολιτικό σταθμό, καθώς αποτελεί την πρώτη δημόσια παρέμβαση μετά την εκδήλωση της «Ιθάκης», αλλά και μια πρώτη γεύση της προκομματικής φάσης του νέου εγχειρήματος.
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αθήνας, υπό τον συντονισμό του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, και αναμένεται να συγκεντρώσει αυξημένο ενδιαφέρον. Στόχος, σύμφωνα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, είναι να δοθεί βήμα στους πολίτες και να καταγραφούν προβληματισμοί και προτάσεις. Ωστόσο, το πολιτικό ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στις αναφορές που θα επιλέξει να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός για τα επόμενα βήματά του και το χρονοδιάγραμμα της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας.
Πηγή: alfavita.gr
