Οδεύοντας στο Άγιο Πάσχα: Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος σε μία εκ βαθέων συνέντευξη [ηχητικό]
Εκκλησία
15/03/2023 | 08:37

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κεφαλληνίας, σε μία εκ βαθέων συζήτηση, ανέλυσε στην εκπομπή “Aλαμπρατσέτα” της Βάνιας Σαμόλη και του Παναγιώτη Ζαφείρη ζητήματα που απασχολούν πολλούς εξ ημών αλλά δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να τα αποσαφηνίσουμε.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος στα στούντιο του Ionian Galaxy

Το θέμα των αγαθών που αναζητούμε, των αναγκών που επιδιώκουμε να καλύψουμε, η εικόνα και ο ρόλος αυτής στην διαμόρφωση αγαθής ή όχι σκέψης και ο τρόπος ελέγχου των αυθόρμητων επιθυμιών μας, η Σαρακοστή ως έννοια και η επί του πρακτέου ουσιαστική εφαρμογή της ήταν κάποια τα ζητήματα που τέθηκαν σε μία απο καρδιάς προσέγγιση.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος και τα αγαθά που αυτός προσφέρει παρέχονται απο τον θεο για να υπηρετούν τον άνθρωπο κι όχι το αντίστροφο, δεν ζητείται αποποίηση αλλά χρηστή και ευγενής διαχείρισή τους.

Τόνισε οτι η νηστεία δεν συνιστά αποχή απο είδη φαγητού αλλά αποτελεί εσωτερική διεργασία αναμορφωσης της σκέψης και των πράξεών μας προς την αυτοβελτίωσή μας, για την δική μας ανάταση, την υγιή κσι αγαστή μας συνύπαρξη με τους συνανθρώπους μας και εν γένει την ευημερία της κοινωνίας.

 

Ας ακούσουμε όλα όσα είπε ο Ποιμενάρχης μας στο ηχητικό που ακολουθεί:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer