Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς
ΟΧΙ στις νέες ανεμογεννήτριες στην θέση “Βρούσκα-Βροχώνας” της Κεφαλονιάς
01/02/2021 | 21:40

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Κεφαλονιάς έχοντας πλέον πλήρη εικόνα για την συσχέτιση των αιολικών στα πλημμυρικά φαινόμενα της περιοχής της Πυλάρου αλλά και για τις τρέχουσες εξελίξεις μετά την κινητοποίησή μας στο λιμάνι της Σάμης και τα όσα ακολούθησαν σχετικά με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Ξερακιά, στέκεται απέναντι σε ένα ακόμη αιολικό τερατούργημα που θα επιβαρύνει το νησί μας. Αυτό στην θέση “Βρούσκα-Βροχώνας” που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες από την ΡΑΕ.
Η εικόνα αυτή αλλά και η “απροθυμία” μέχρι και σήμερα των τοπικών Αρχών να ασκήσουν έστω τα νόμιμα και αυτονόητα δικαιώματά τους σύμφωνα με την κείμενη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την στάση και τις προθέσεις ενός πολύ συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού, όπως και για τις ανοχές και τις σιωπές του μπροστά σε δελτία τύπου εταιριών που διαφημίζουν “αρτιότητες” και “σύμφωνες γνώμες”.

Πλέον, για τις νέες ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά, το “δεν γνώριζα” δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, πόσο μάλλον πολιτικό επιχείρημα. Ειδικά όταν σε όλη τη χώρα, πέρα από τις τοπικές κοινωνίες και τις συλλογικότητες, δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ξεσηκώνονται και αντιδρούν. Έχοντας το σθένος να υπερασπιστούν τους τόπους και τους κατοίκους, κόντρα στα επιτελικά καταστροφικά σχέδια των εργολάβων και τις παράλογες και περιβαλλοντοκτόνες διευκολύνσεις της ίδιας της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις αυτές μας φέρνουν όλους και όλες μπροστά στις ευθύνες μας. Χρέος δικό μας, των κατοίκων του νησιού, να υπερασπιστούμε συλλογικά και δυναμικά τους τόπους μας, την μοναδική φύση και το σπουδαίο περιβάλλον μας, τις παραγωγικές μας αξίες, το τουριστικό μας πλεονέκτημα και την ζωή μας, από τους κερδοσκόπους και τους θεσμικούς υποστηρικτές τους που θέλουν το νησί μας ένα σύμπλεγμα αιολικών τερατουργημάτων και τις κοινωνίες ομήρους αυτής της μορφής “ανάπτυξης”.

Η Κεφαλονιά πάνω από τα κέρδη των “αεριτζήδων”.

Ενώνουμε την φωνή μας με τις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα που ξεσηκώνονται ενάντια στην αιολική αιχμαλωσία.