Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Γαλιατσάτος και… Η πετυχημένη «τακτική της πάπιας»!
Νίκος Παπαδάτος
26/03/2023 | 13:10

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
συνταξιούχος τραπεζικός –
Οικονομολόγος

 

 

 

Ο υποψήφιος βουλευτής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Γαλιατσάτος, από ότι δείχνουν τα πράγματα, εφαρμόζει προεκλογικά με επιτυχία – και με στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους και από το χώρο των αναποφάσιστων – μία μέθοδο που είχε χρησιμοποιήσει πρώτος στο ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης και στις μέρες μας ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης: πρόκειται για την «τακτική της πάπιας», που φαίνεται ακίνητη αλλά δουλεύει συνεχώς τα πόδια της κάτω από το νερό!

Πιο αναλυτικά: ο Σπ. Γαλιατσάτος πηγαίνει από χωριό σε χωριό και από σπίτι σε σπίτι για να έχει ένα απευθείας tet a tet με τους ψηφοφόρους των δύο νησιών μας, στους οποίος εξηγεί «με απλά λόγια» γιατί πρέπει να τον ψηφίσουν ως βουλευτή Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Ο Σπ. Γαλιατσάτος ο οποίος είναι expert στα τουριστικά θέματα, φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή με στόχο να προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη τόσο στα δύο νησιά μας όσο και πανελλαδικά. Και να αφήσει έτσι τη δική του «σφραγίδα» στα πολιτικά δρώμενα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!


Αλλωστε, είμαι ο πρώτος – και μόνος! – που είχα γράψει κατ’ επανάληψη εδώ στο e-Kefalonia ότι ο Σπ. Γαλιατσάτος έχει όλα τα εχέγγυα να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό μας! Και επαληθεύτηκα πλήρως!

Ενδεικτικά αναφέρω: e-kefalonia 26.6.2021, πριν από ενάμισι χρόνο δηλαδή, έγραφα:

«Ανεβαίνουν οι πολιτικές μετοχές του Σπύρου Γαλιατσάτου»
«Ανεβαίνουν συνεχώς οι πολιτικές μετοχές του πρώην αντιΠεριφερειάρχη Τουρισμού, Σπύρου Γαλιατσάτου να είναι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση… Ο Σπύρος έχει το μεγάλο αβαντάζ ότι είναι γνώστης των θεμάτων του τουρισμού όσο κανένας άλλος στο νησί μας! Οπότε…».

ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ:

˜ Μεταξύ 30% και 100% αυξήθηκαν οι τιμές σε μία σειρά προϊόντων στη χώρα μας από πέρσι μέχρι σήμερα! Ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης (ψωμί, κρέας, γάλα, μακαρόνια κ.ο.κ.) οι τιμές για τα μεσαία και κατώτερα εισοδηματικά στρώματα τσούζουν κυριολεκτικά! Παράλληλα, σε πολλά προϊόντα μειώθηκε και το βάρος της συσκευασίας! Συμπέρασμα: η αγοραστική δύναμη του Ελληνα στο ναδίρ… Κι αυτό σίγουρα θα αποτυπωθεί στις κάλπες…

˜ Μιλάμε για …φοβερό επιτελικό κράτος! Τον ένα μήνα ανανεώνει τη θητεία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον άλλον μήνα τον παύει και τον αποστρατεύει!

˜ Μπαίνεις σε ένα Κατάστημα Χ Τράπεζας σήμερα και νομίζεις ότι μπαίνεις σε …νεκροταφείο! Σημειωτέον, ότι οι ελληνικές Τράπεζες τα κέρδη τους τα βγάζουν από τη μεγάλη διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεως και επιτοκίων χορήγησης δανείων. Αλλά και οι προμήθειες που εισπράττουν από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των πελατών τους είναι υπέρογκες! Ομως ποιος μπορεί «να βάλει χέρι» στους Τραπεζίτες;

Ιδού η απορία!

˜ Ετσι έγινε με τους Παπανδρέου, έτσι έγινε με του Καραμανλήδες! Ο πρώτος οκέϋ, ο δεύτερος οκέϋ, αλλά ο τρίτος …μούφα! Γεώργιος Παπανδρέου ( Γέρος της Δημοκρατίας), Ανδρέας Παπανδρέου, το φαινόμενο! Και τρίτος ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ!
˜ Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ηγετική πολιτική φυσιογνωμία, δεν το κουβεντιάζουμε, Κώστας Καραμανλής είχε τη τόλμη να τα βάλει με τους νταβατζήδες και με τον ξένο παράγοντα κ.λπ. κ.λπ. Κάψανε τη μισή Ελλάδα για τον βγάλουν από τη μέση. Ο τρίτος Καραμανλής, ο Κωστάκης, άστα να πάνε… Δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο… Και δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Είδατε τι έγινε στα Τέμπη…

˜ Ρε παιδιά, τι γίνεται με το βουλευτή μας Παναγή Καππάτο; Κάθε μέρα και μία ανακοίνωση του «με λεφτά»! Κάθε μέρα κι ένα νέο «τάξιμο», καθώς πλησιάζουν οι εκλογές. Δηλαδή, τα λεφτά που έχει μοιράσει ο Παναγής τον τελευταίο μήνα, δεν καταγράφονται ! Εγώ μόνο ένα θα σας πω: Αυτό που ο Ανδρέας είπε τότε για να κάνει πλάκα «Τσοβόλα δώστα όλα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε «εφαρμοσμένη πολιτική»!

˜Υπάρχουν όμως κι ένα ερώτημα και μία διαπίστωση: Το ερώτημα είναι, Μήπως αυτές οι «επιταγές» που μοιράζει εδώ κι εκεί ο Καππάτος, είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα;

˜ Και η διαπίστωση είναι, Πως ο παλαιοκομματισμός σε αυτή τη ταλαίπωρη χώρα έχει βαθιά πλοκάμια και είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να ξεριζωθεί! Το αντίθετο θα έλεγα: Ζει και βασιλεύει και τα πάντα κυριεύει!

˜ Είδατε στη Γαλλία τι γίνεται! Δύο χρόνια αύξησε το όριο συνταξιοδότησης ο Μακρόν και χάλασε ο κόσμος στις διαδηλώσεις. Εδώ, σε μας, αύξησαν το όριο συνταξιοδότησης 7 και 10 χρόνια (!) και «δεν κουνήθηκε φύλλο»! Το γιατί; Διότι στη Γαλλία – λόγω κουλτούρας -υπάρχει αγωνιστική διάθεση των μαζών με ένα μεγάλο ΟΧΙ στην οπισθοδρόμηση, ενώ εδώ στο Ελλάντα, υπάρχει διάχυτη μοιρολατρία πως «τίποτα δεν γίνεται», «τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει» κ.ο.κ.

Με λίγα λόγια είμαστε άξιοι της μοίρας μας!…

˜ Ο Δημήτριος Υψηλάντης ένας από τους πρωταγωνιστές του αθάνατου ’21 έλεγε «ΟΙ Ελληνες θα ελευθερωθούν μία μέρα από τους Τούρκους. Δεν θα ελευθερωθούν όμως ποτέ από τις μεγάλες χριστιανικές δυνάμεις».

Είναι αυτό που είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου: «Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον μεν αγγλικόν τον δε αμερικανικόν»!..
Γειά σας!

Και μην ξεχνάτε τι έλεγε ο Ιωάννης Χρυσόστομος:

«Καλύτερα να σε κεντρίσει ένας σκορπιός παρά η συνείδησή σου»…

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer