Ο «υποκλοπέας» αποκαλύπτει μυστικές συμφωνίες στην Αθήνα, «νουθεσίες» στην Κεφαλονιά και τα μπάνια της Βικτώριας…
Πολιτική
08/02/2023 | 07:00

Διαβάζω απο το ekefalonia: “Κράτσα: Συνεργασία Κυβέρνησης με Περιφέρεια και Δήμους για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης των πληγών του Ιανού.

Μα αν θυμάμαι καλά, ο “Ιανός”, μας κατέστρεψε το 2020, τώρα θα επιταχύνουμε τα έργα αποκατάστασης;

Τι είμαστε, Περιφέρεια  Ραν Ταν Πλάν;

—————————-

 Δόθηκαν 58 εκατομμύρια στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, απο “Ιανό” και πρόγραμμα Α. Τσίτση, όπως ειπε ο γ.γ. του ΥΠΕΣ  Μ. Σταυριανουδάκης που μας επισκέφτηκε και λάθη δεν κάνει.  Πολλά λεφτά για τα νησιά μας σε σχέση με το παρελθόν και εμείς ακόμα “επιταχύνουμε”;

  Κάποια στιγμή πριν τις τοπικές εκλογές, να δούμε που πήγαν τα λεφτά, τα έργα που έγιναν, πως έγιναν κι αν έγιναν…

—————————-

 

Άργησε αλλά μπαίνει σιγά -σιγά στον προεκλογικό αγώνα  και ο Παν. Καππάτος. Ανακοίνωσε πως  οι ενισχύσεις -16 εκατ. ευρώ-  σε παραγωγούς των νησιών μας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα δοθούν νωρίτερα φέτος…Φυσικά.

Πριν ψηφίσετε μπείτε στο gov.gr, πάρτε τα λεφτά σας, βάλτε τα στην τσέπη και έπειτα να περάστε από την κάλπη.

—————————-

Έτσι γίνονται οι δουλειές. Το νέο δόγμα είναι, “όχι υποσχέσεις αλλά πράξεις”. Η κυβέρνηση δίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει… Ο καθένας το ρόλο του….Εμ πιά…

—————————-

 Όλα αυτά  βέβαια,  και το “πάρε” και το “θα”  αποτελούν μια διαχρονική ασχήμια στον πολιτικό πολιτισμό μας -αν έχουμε τέτοιον- αλλά όχι στην τσέπη μας.

Έτσι δεν είναι;

—————————-

 Ας αφήσουμε όλα αυτά κι ας πάμε στα πιο ζουμερά.

Ελπίζω  να μην το μαθαίνετε απο μένα, αλλά η ΝΔ κάλεσε τον Αλέξανδρο Παρίση στην Αθήνα για να τον νουθετήσει να στηρίξει το κόμμα. ‘Εμαθαν, πως είναι  τσαντισμένος που δεν τον ήθελε ο Μητσοτάκης για  υποψήφιο βουλευτή και ως αντίποινα, κάνει προεκλογική εκστρατεία υπερ του Φαραντούρη.

—————————-

Ο Αλέξανδρος  υποσχέθηκε στον Μπρατάκο του Μητσοτάκη και τον  Μαρινάκη του κόμματος να στηρίξει τη ΝΔ στα νησιά μας. Ποιόν υποψήφιο;

Ε μη τα περιμένετε όλα στο πιάτο..

—————————-

Όμως οι κακές γλώσσες – που δεν λείπουν απο το νησί μας- λένε πως ο Παρίσης άλλα υποσχέθηκε στην Αθήνα αλλα κάνει στο Αργοστόλι.

Τεράαααστιος….

—————————-

Και τι έγινε που προτείνει Φαραντούρη, σε μερικούς  φίλους του,  κι ο Ανουσάκης το ίδιο κάνει και το λέει και δυνατά.  Κι όμως δεν τον κάλεσαν,  για …απολογία και τόχει παράπονο.

—————————-

Δεν ξέρω αν κρατήσουν το γινάτι  ή θα πάνε για  Μαραβέγια, για τον οποίο, μαθαίνω πως αρκετοί αντικαππατικοί κάνουν εκστρατεία υπερ του..

Δήμαρχε τα ακούς;

—————————-

 Η κοπή πίτας στην Αδελφότητα Πειραιά μετατράπηκε σε κοπή πίτας  υποψήφιων βουλευτών. Ήταν τόσοι πολλοί που έγινε το  “δώσε και σε μένα μπάρμπα τη ψήφο σου”.

—————————-

Θα έχετε διαβάσει ποιοι παραβρέθηκαν. Εγω θα σας πω ποιοί υποψήφιοι, χαιρέτησαν δια χειραψίας τους περισσότερους. Πρώτος φυσικά ο  Ν.Φαραντούρης, δεύτερος ο Λ. Κρητικός -και δεν του τόχα- τρίτος ο Σ. Γαλιατσάτος που είχε πολλούς γνωστούς.

Ο Παν. Καππάτος; Στο “θρόνο” του, δε κουνήθηκε απο τη θέση του.

—————————-

 Πιθανόν όμως να έμαθε αυτό που έμαθα και εγώ, πως ο γ. γ. του ΥΠΕΣ που ήρθε εδώ για την πορεία των έργων, κάλεσε λίγο πιο …δίπλα τους δημάρχους και μερικούς αντιδημάρχους και τους είπε δύο λογάκια. Σας στηρίξαμε και σας ενισχύσαμε με πολλά εκατομμύρια, τώρα η σειρά σας…

Οι πηγές μου λένε, οτι πήρε καταφατικές απαντήσεις.

Αμα δεν ιδρώνεις φανέλλα…ιδρώνουν οι άλλοι για σένα.

—————————-

 Η Βικτωρία Αλεξανδράτου ανέβασε μια τολμηρή -λόγω βαρυχειμωνιάς- φωτογραφία της  στο “FB”,  να βγαίνει απο τη  θάλασσα. Δεν κατάλαβα καλά, για ψήφους ξεκίνησε ή για… μαύρισμα.

—————————-

Για την αντιπολίτευση δεν έγραψα κάτι, ας με συγχωρέσει γιατι δεν άκουσα και κάτι σημαντικό. Μόνο τον Αλέξη Τσίπρα να βγάζει το “φωτόσπαθο” του και να  φωνάζει: ‘Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται”. Και για λίγο νόμισα πως ζώ στον “Πόλεμο των Άστρων”  του Τζώρτζ Λούκας, επεισόδιο V – “Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται”.

Α, όλα κι όλα, μου θύμισε ωραίες στιγμές.

Μήπως  βλέπαμε τότε την ταινία, μαζί με τον Μπρό…εδρο;

 Ο υποκλοπέας σας…

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer