Στον IONIAN GALAXY
Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος για έργα, αποζημιώσεις και Νοσοκομείο σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί [Ηχητικό]
Πολιτική
21/11/2020 | 18:54

Για την κατάσταση στο νοσοκομείο, τις αποζημιώσεις πολιτών και επιχειρήσεων για τις καταστροφές του Ιανού και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το νησί μίλησε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Galaxians Γιάννα Κουλουμπή και Ανδρέα Αρβανιτάκη στον Ionian Galaxy.

Αρχικά ο κ. Καππάτος τόνισε ότι παρακολουθεί στενά την πορεία του κορωνϊού στο νησί μας επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ekefalonia, μιλώντας για 40 θετικά κρούσματα και 3 άτομα, τα οποία νοσηλεύονται. Η ενημέρωσή του είναι καθημερινή, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό του Νοσοκομείου, που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις καθημερινά για την υγεία όλων μας.

Αγώνας για την στελέχωση του νοσοκομείου

Μιλώντας για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, κατέστησε σαφές ότι γίνονται άοκνες προσπάθειες για να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό, κυρίως, προσωπικό που αντιμετωπίζει, ωστόσο πρόκειται για παθογένειες δεκαετιών, που δεν είναι δυνατό να λυθούν σε μια μέρα, αλλά μόνο με μεθοδική και οργανωμένη προσπάθεια.
Σε επίπεδο αναισθησιολόγου, προς το παρόν η πίεση έχει μειωθεί λόγω ενός ιατρού αναισθησιολόγου που εργάζεται με 3μηνη απόσπαση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν 2 αναισθησιολόγοι. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην παθολογική κλινική. Εκεί, τόνισε ότι εξόσων γνωρίζει υπάρχει ιατρός που έχει εκφράσει ενδιαφέρον να εργαστεί εκεί, ωστόσο, είναι σε εξέλιξη διαγωνισμοί αλλά και κρίσεις, διαδικασίες που εχόντων καλώς των πραγμάτων θα οδηγήσουν σε στελέχωση της αποστεωμένης, πλέον, κλινικής.
Η θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου θα καλυφθεί με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, γεγονός εξαιρετικά θετικό και καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα.

Προχωράνε ταχύτατα οι αποζημιώσεις

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων του Ιανού, χαρακτήρισε εξαιρετική την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση. Υλοποιείται η απόφαση του πρωθυπουργού να καταβληθούν οι αποζημιώσεις εντός 2 μηνών. Ήδη έχουν δοθεί για αποζημιώσεις πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, δεν έλειψαν και περιπτώσεις καταχρήσεων, όπου ζητήθηκαν αποζημιώσεις χωρίς να τις δικαιούνται, ωστόσο, ήδη 100 αιτούντες ανακάλεσαν τις αιτήσεις τους φοβούμενοι τις συνέπειες.
Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων, μπορεί να έλαβαν έγκριση σύντομα, ωστόσο θα υπάρξει έλεγχος.

Ενισχύσεις Δήμων και έργα αποκατάστασης

Αναφέρθηκε στις ενισχύσεις που έχουν λάβει οι Δήμοι αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με τους οποίους η συνεργασία του βουλευτή είναι αγαστή. Ο κ. Καππάτος έχει επιτυχώς βοηθήσει για την προώθηση των αιτημάτων των δήμων στα αρμόδια υπουργεία, με αποτέλεσμα οι ενισχύσεις που ζήτησαν οι Δήμοι να προχωρήσουν ταχύτατα.
Αναφέρθηκε στη γέφυρα του Χειμωνικού, λέγοντας πως μετά από επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή της ΜΟΜΚΑ, είναι σε θέση να πει ότι θα κατασκευαστεί μία γέφυρα από τον Στρατό μήκους 35 μέτρων. Εκτίμησε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων και όχι μηνών αυτή θα έχει ολοκληρωθεί. Εξήρε τη συμβολή του στρατού στα έργα αποκατάστασης του νησιού, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην επισκευή της γέφυρας του Πόρου, η οποία έγινε δωρεάν, ενώ ο Δήμος Αργοστολίου έχει ζητήσει την κατασκευή δύο γεφυρών από τον στρατό, μίας πεζογέφυρας και μίας ποδηλατογέφυρας, αναλαμβάνοντας ο ίδιος ο Δήμος το κόστος.
Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι, μέχρι την ερχόμενη τουριστική σαιζόν του 2021, θα έχουν γίνει τα αναγκαία έργα ώστε το νησί να λειτουργήσει κανονικά, έστω και αν κάποια από τα μεγάλα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως.

Κλείνοντας ο κ. Καππάτος κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί αυτό το διάστημα, καθότι αντιμετωπίζουμε μία μείζονα υγειονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα καταφέρουμε ωστόσο να την ξεπεράσουμε, αρκεί να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα που πρέπει αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer