Ένας χρόνος "ΑΝΑΣΑ" στο περιφερειακό συμβούλιο.Βασικά σημεία του απολογισμού δράσης της παράταξης...
Ο Θόδωρος έκοψε τη Πίτα της «ΑΝΑΣΑ»
Πολιτική
25/01/2012 | 13:21

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Γενάρη στην Κέρκυρα η εκδήλωση της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά», από κοινού με την Δημοτική Παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ’ εσένα για την Κέρκυρα», για την αποτίμηση του ενός χρόνου παρουσίας και δράσης.
Στον απολογισμό, ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α και Περιφερειακός Σύμβουλος Θόδωρος Γαλιατσάτος χαρακτήρισε σαν χαμένη χρονιά για την αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους των νησιών μας τον πρώτο χρόνο της «Καλλικράτειας» αυτοδιοίκησης, ενώ για την Διοίκηση της ΠΙΝ καταλόγισε αδυναμία, ανυπαρξία στρατηγικής και σχεδίου. Αναφέρθηκε επίσης στους άξονες δράσης, τις παρεμβάσεις και το έργο της παράταξης στον ένα χρόνο λειτουργίας της.

thodoros_pita2

Περιληπτικά ο κος Γαλιατσάτος ανέφερε:

Μια χαμένη χρονιά
Η πρώτη χρονιά για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ)  ήταν, κατά την γνώμη μας, μια χαμένη χρονιά για την αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους των νησιών μας! Το ευρύτερο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο της πολιτικής των μνημονίων και της «τρόικα», η εφαρμογή του «Καλλικράτη» που αποτέλεσε, όπως είχαμε προβλέψει, το μνημόνιο για την αυτοδιοίκηση,  και κυρίως  η  ανυπαρξία στρατηγικής και στοχευμένου σχεδίου δράσης από την διοίκηση της ΠΙΝ προσδίδει στον απολογισμό της πρώτης χρονιάς  τον τίτλο: «ένα μικρό φιάσκο».

Σε πέντε άξονες
Η παράταξη μας, η ΑΝ.Α.Σ.Α, κινήθηκε από την αρχή της χρονιάς  σε πέντε  άξονες:
•    προτάσεις για την αντιμετώπιση του «Καλλικράτη»,
•    προτάσεις για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων υπέρ των κατοίκων της ΠΙΝ,
•    προτάσεις για μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις,
•    προτάσεις για την οργάνωση του κοινωνικού και αλληλέγγυου  χαρακτήρα της ΠΙΝ,
•    κριτική στον τρόπο διοίκησης του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών  και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ).

Δέκα επερωτήσεις
Δεν είναι τυχαίο  ότι, παρά το γεγονός πως η εκπροσώπηση της ΑΝ.Α.Σ.Α στο συμβούλιο είναι  μονομελής, κατέθεσε για συζήτηση δέκα επερωτήσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη παράταξη!

Σε αδυναμία η διοίκηση Σπύρου
Δυστυχώς η διοίκηση Σπύρου δεν μπόρεσε να αναμετρηθεί στα ίσια με τα μεγάλα και διαρθρωτικά προβλήματα της ΠΙΝ. Δεν είχε πρόγραμμα, δεν είχε και διάθεση για αγωνιστικές διεκδικήσεις, και φυσικά δεν αξιοποίησε ούτε την συμπαράταξη του συμβουλίου σε καίρια ζητήματα, όπως η μείωση του ΦΠΑ, η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, η συγκοινωνιακή διασύνδεση των νησιών της Περιφέρειας. Η διοίκηση Σπύρου περιορίστηκε στην προώθηση της επίλυσης των κρίσιμων θεμάτων μέσω.. επιστολών και όπως ήταν φυσικό απέτυχε παταγωδώς.

Συνεργασίες
Η ΑΝ.Α.Σ.Α δεν διστάζει, στην βάση κοινά αποδεκτών πολιτικών και ιδεών, να λάβει η ίδια η να ανταποκριθεί σε πρωτοβουλίες κοινής δράσης μαζί με άλλες  αυτοδιοικητικές παρατάξεις. Αυτό έπραξε και την χρονιά που πέρασε, συνεργαζόμενη με την Επτανησιακή Αναγέννηση και την Αριστερή Κίνηση Ιονίου.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Η παράταξη μας προέβαλε όλα τα μεγάλα ζητήματα που ευαισθητοποιούν τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας της Κέρκυρας και τοποθετήθηκε σ’ αυτά.
•    Αιολικό του παντοκράτορα
•    Το έργο της ύδρευσης και των φραγμάτων
•    Τα νταμάρια
•    Ο σχεδιασμός της διαχείρισης αποβλήτων και η χωροθέτηση
•    Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών και οι τιμές των εισιτηρίων
•    Οι υδατοκαλλιέργειες
•    Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι
•    Η δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας των Παξών

Στους κοινωνικούς αγώνες
Η ΑΝ.Α.Σ.Α βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την μάχη ενάντια στα χαράτσια, στην οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης για τους ανέργους, τους μετανάστες, για την διατήρηση των δημόσιων δομών πρόνοιας και πρόληψης, υγείας, παιδείας και  την προστασία  του περιβάλλοντος.

Επικοινωνία
Η ΑΝ.Α.Σ.Α επιθυμεί και χρειάζεται στην προσπάθεια της τις γνώμες, τις ιδέες και τις αντιρρήσεις των πολιτών.
Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τηλ  6944141449, info@thodoros.gr
Περιφερειακός σύμβουλος ,επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α Mit unterstützung der national geographic society und der wilkie hausarbeithilfe.com/ foundation errichtete sie anfang 1967 eine erste forschungsstation in kabara, zaire

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer