Ο Θόδωρος διευκρινίζει σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές στο Αργοστόλι
Πολιτική
18/05/2018 | 16:38

Διευκρινιστική απάντηση σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες για τη θερινή περίοδο έτους 2018 στο πρώην δήμο Αργοστολίου δίνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα με τίτλο «Όσες υπογραφούν μπουν είναι Εργασιακός Μεσαίωνας» που φιλοξενείται στην ενημερωτική ιστοσελίδα «kefalonianews.gr».

Υπενθυμίζεται  ότι σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων εγκρίθηκε η κατ’ εξαίρεση λειτουργία των καταστημάτων τροφίμων  και των τουριστικών καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση στο πρώην Δήμο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας, κατά την τουριστική περίοδο έτους 2018, ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ , με το εξής ωράριο 8.30 π.μ. -11 μ.μ. και 9 π.μ. – 11 μ.μ. αντιστοίχως μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Όπως επισημαίνει στην απάντησή του ο κ.Γαλιατσάτος βούληση της ΠΙΝ αποτελεί ο συγκερασμός για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών κυρίως αλλά και των πολιτών του νησιού αφενός και αφετέρου η προστασία του δικαιώματος του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων. Με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα σε όσους λειτουργούν με αυτοαπασχόληση να έχουν ανοιχτά τα καταστήματα και ταυτόχρονα προκύπτει η ευχέρεια αλλά κυρίως η υποχρέωση των ελεγκτικών μηχανισμών να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους καταστρατηγώντας την απόφαση απασχολούν παρανόμως προσωπικό. Άδικο λοιπόν το συμπέρασμα ότι «κάποιοι κοροϊδεύουν ανοιχτά και προκλητικά», αν αυτό αναφέρεται στην ΠΙΝ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer