Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Ο Θεόφιλος νέος δήμαρχος Αργοστολίου, «Η Παναγία να βάλει το χέρι της!…»
25/08/2019 | 10:10

Ορκίζεται, λέει, σήμερα 25 Αυγούστου η νέα Δημοτική Αρχή Αργοστολίου.  Αλλά:
Το «σχήμα» αυτό, υπό τον Θεόφιλο Μιχαλάτο, προέκυψε – είναι αλήθεια – δια …οξυγονοκολλήσεως!
Όμως πέτυχε το ακατόρθωτο: να πάρει στα χέρια του τα ηνία του νέου Δήμου Αργοστολίου!
Ενδεικτικό του πράγματος είναι ότι αρκετοί από αυτούς που πέρναγαν «γενεές δεκατέσσαρες» τον νέο δήμαρχο, στα διάφορα δημοτικά συμβούλια του παρελθόντος,  σήμερα είναι όψιμοι συνεργάτες του! Και άλλοι, …σπαθάτοι υποστηρικτές του!
Προφανές το γιατί!

Πάμε παρακάτω:  Λέει ο νέος δήμαρχος: «Να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά στη νέα τετραετία»!
Ναι, αλλά πως μπορεί ένας δήμος να πάει μπροστά χωρίς στρατηγική, χωρίς σχέδιο δράσης και σαφείς στόχους και, εν τέλει, χωρίς όραμα;  (προεκλογικά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είδαμε από το «σχήμα Θεόφιλου»).
Τουτέστιν: Η «σκληρή δουλειά» από μόνη της δεν λέει τίποτα… Το αποτέλεσμα, «…το τελευταίο εκβάν»,  είναι αυτό που μετράει στην πολιτική!

Να προσθέσουμε εδώ ότι το «σχήμα Θεόφιλου» έχει «εξ υπαρχής» δύο τρωτά σημεία:
Α. Είναι μειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο και άρα θα έχει μικρές πιθανότητες να δρομολογήσει και να επιβάλλει επιλογές και πολιτικές χωρίς την «σύμπραξη» των συνδυασμών της αντιπολίτευσης.
Β. Ο νέος δήμαρχος που ως γνωστόν είναι και μεγαλοεπιχειρηματίας, θα έχει τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθεί επαρκώς και με τα ζητήματα του δήμου; Είναι ένα καυτό ερώτημα που συζητιέται στην πιάτσα και στο οποίο απάντηση θα δώσει η ίδια η ζωή…

Υπάρχει όμως κι ένα θετικό σημείο στο νέο «σχήμα»: Ο Θεόφιλος έχει «έναν τίγρη στη μηχανή  του», τον οξυδερκή και πολύπειρο Νικόλα Βαλλιανάτο. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να «συνθέτει», τουτέστιν να «γεφυρώνει» «πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις»!  Ολα δείχνουν πως στην ουσία ο Νικόλας θα είναι εκείνος που θα κουμαντάρει το νέο Δήμο Αργοστολίου!

Εν κατακλείδι:
Είθε, το νέο «σχήμα» να έχει επιτυχία στο έργο του, στην αποστολή του, και να γίνουν τα επόμενα χρόνια κάποια βασικά και αναγκαία έργα υποδομής στο Αργοστόλι, αλλά και στα χωριά.
Ομως: όποια ζευγάρια κιάλια και να βάλουμε μία τέτοια επιτυχία …δεν την βλέπουμε στον ορίζοντα!
Εξ ού και ο τίτλος του σημερινού  άρθρου «Η Παναγία να βάλει το χέρι της!…»
Και ο Αγιος Γεράσιμος, βέβαια, το δικό του!
Αυτά για σήμερα. Τα ξαναλέμε λίαν συντόμως.

 

*Ο Νίκος Παπαδάτος είναι Οικονομολόγος, συνταξιούχος Τραπεζικός