Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου!
Ο Θεόφιλος και …«η απλή μέθοδος των τριών»!
Πολιτική
29/04/2020 | 20:56

Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Οικονομολόγος –συνταξιούχος τραπεζικός

  «Απλή μέθοδος των τριών»:  Ο Θεόφιλος έδωσε, ως δήμαρχος Αργοστολίου,  δύο μισθούς του για την οικονομική ενίσχυση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου στις δύσκολες αυτές στιγμές.  Ο Θεόφιλος,  ως επιχειρηματίας,  πόσα έδωσε;
 Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου!  Υπάρχει  υπουργός στη κυβέρνηση Μητσοτάκη που παίρνει  τέτοιες καθοριστικές αποφάσεις για την τοπική μας κοινωνία (κλείσιμο Διαδημοτικής – Κατάργηση Φορέα του Αίνου)  χωρίς καμία διαβούλευση με τους εδώ πολιτικούς εκπροσώπους και  τους εδώ Φορείς;  Αλλά και χωρίς να το ξέρει ούτε καν ο τοπικός βουλευτής, όπως ο ίδιος ο κ. Καπάτος ομολόγησε;


 Πέραν του ακατανόητου της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης είναι και θέμα δημοκρατίας το να «καπελώνει» συνεχώς το αθηνοκεντρικό κράτος  την Περιφέρεια και τους πολιτικούς Φορείς της, παίρνοντας απαράδεκτες αποφάσεις με τη λογική του «έτσι θέλω, κι αν σας αρέσει»!
 Συμπέρασμα; Θα πρέπει ΟΛΟΙ οι Κεφαλονίτες να αντιταχθούμε σαν μία γροθιά με κινητοποιήσεις στο δρόμο  -κορονοϊού επιτρέποντος- και όχι με …ψηφίσματα, απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις,  που πάνε το τόπο μας όπισθεν ολοταχώς!
 Δεν πάμε καλά. Ποιανού αρχιτέκτονα – μελετητή ήταν αυτή η φαεινή ιδέα να μπουν αυτά τα απαράδεκτα «κολωνάκια» στην οδό 21ης Μαίου στο Αργοστόλι;
 Αλλά και το τοπικό Τεχνικό Επιμελητήριο, τι κάνει;  Τι ρόλο παίζει εν προκειμένω; Να πάρει θέση εδώ και τώρα, για ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την αισθητική εικόνα της πρωτεύουσάς μας.
 Λοιπόν: θα πρέπει ο Δήμος Αργοστολίου πάραυτα να πάει να τα ξηλώσει!  Είναι «κολωνάκια»  κίτς και κακογουστιάς!  Ολος ο κόσμος το λέει!


 Και κάτι ακόμα μιας και μιλάμε για έργα κ.λπ.. Το έργο στο Μαϊστάτο, ενώ ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια  η μία κακοτεχνία διαδέχθηκε την άλλη.  Το χειμώνα από τις «λίμνες»  που σχηματίζονται εκεί δεν περνάνε ούτε αυτοκίνητα ούτε περιπατητες.  Είναι κι αυτό ένα έργο  με  κακοτεχνίες ορατές δια γυμνού οφθαλμού! Αλήθεια, τι κάνει ο αντιδήμαρχος επί των έργων κ. Μινέτος  δεν  έχει κάνει ποτέ του μία βόλτα προς τα εκεί, για να διαπιστώσει  ιδίοις όμμασι του λόγου το αληθές;   Ολο μες στο γραφείο του κάθεται;
 Τουρισμός: «Πάντα γάρ πέφυκε και ελαττούσθαι» λέει ο Περικλής στον Επιτάφιο.  Τουτέστιν, όλα τα πράγματα έχουν ακμή και παρακμή.


 Ένα εξαιρετικά σημαντικό βιβλίο για την 10ετή και βάλε, οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, εξέδωσε πρόσφατα η Λούκα Κατσελη –  Αρσένη: Τίτλος του «ΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ – ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» (εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ). Γράφει φοβερά πράγματα εκεί μέσα η Λούκα! Αξίζει να το διαβάσετε! Το ερώτημα το δικό μου είναι γιατί το εξέδωσε τώρα αυτό το βιβλίο η Λούκα και δεν το εξέδωσε το 2013, 2014, 2015, και πάει λέγοντας!
 Τον τελευταίο καιρό, Κεφαλονίτες πολιτικοί που σήμερα είναι εκτός πολιτικού στίβου  (Αλ. Καλαφάτης, Ηλ. Μπεριάτος κ.α),   δείχνουν να ενδιαφέρονται ενθέρμως και να «καταθέτουν» τις απόψεις τους για τα όσα παράδοξα συμβαίνουν στο νησί μας. Είναι μία εξαιρετικά ευχάριστη διαπίστωση! Διότι πρέπει να αγαπάμε τη Κεφαλονιά και να παίρνουμε θέση πάνω στα διάφορα προβλήματα της όχι μόνον όταν είμαστε  «εξουσία», αλλά και όταν είμαστε απλοί πολίτες!


 Να σας μεταφέρω τώρα ένα «σκηνικό του απώτατου παρελθόντος» χωρίς σχόλια: Για πολλά χρόνια η κοσμική εξουσία έχει περιορίσει την παπική  εξορίζοντας τις δομές και τους θεσμούς του Βατικανού στην Αβινιόν της Γαλλίας. Εκεί επισκέπτεται ο Ναπολέων τον Πάπα, όταν έχει ανακηρυχθεί μόνος του ως αυτοκράτορας. Ζητεί να φορέσει το αυτοκρατορικό στέμμα από τα χέρια του Πάπα. Οταν όμως στην οργανωμένη τελετή προσέρχεται στην παπική αίθουσα και ο Πάπας κρατώντας το στέμμα τού ζητεί να γονατίσει για να τον στέψει, ο Ναπολέων τού αρπάζει το στέμμα και το φοράει στην κεφαλή του ο ίδιος!

 Mystery: Γιατί ο Θεόφιλος ανέλαβε και πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο; Ο ευρών την απάντηση …αμειφθήσεται!


 Μεγάλη δουλειά που η Κεφαλονιά έμεινε «στην απέξω»  με τον κορονοϊό…  Βλέπετε ο Αγιος Γεράσιμος μας έχει υπό την σκέπην του!
 Και κλείνω με Νίτσε: Είχε πει ο μεγάλος γερμανός φιλόσοφος: «Οι άνθρωποι,  κατά το πλείστον, βλέπουν τα πράγματα όπως δεν είναι»! Που στα απλά ελληνικά θα πει πως οι άνθρωποι συχνά σφάλλουν στους συλλογισμούς τους ακόμα και σε απλά θέματα…

Να! Εδώ «κολλάει» και η προτροπή του Αλ. Καλαφάτη για αναστοχασμό, τουτέστιν, να ξαναδούμε τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία!..

Γειά σας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer