Ο Θεόφιλος ανθίσταται αλλά το “κάστρο” του Δήμου Αργοστολίου αρχίζει και εμφανίζει ρωγμές -Από ποιούς απειλείται; Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στον μητροπολιτικό Δήμο του νησιού μας ;
Αυτοδιοίκηση
04/12/2021 | 10:03

Άτυπα μεν αλλά όλο και πιο έντονα έχει κατά κάποιο τρόπο αρχίσει η μάχη για τον μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου καθώς η οριακή εκλογή του Θεόφιλου Μιχαλάτου στον δεύτερο γύρο όπως και η αίσθηση πως η δημοτική του αρχή “βουλοπλέει” χωρίς να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κρίσιμων κοινωνικών ομάδων, δημιουργεί την πεποίθηση σε όσους είναι απέναντί του πως το “κάστρο” του ολιγάρχη μπορεί και να “πέσει” .

Είναι ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μια πρώτη αποτύπωση  των δεδομένων ώστε να δούμε όμως πως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο Δήμο Αργοστολίου :

Παράταξη Μιχαλάτου:

Ενώ το πρώτο διάστημα της εκλογής της είχε δημιουργήσει προσδοκίες σε κάποιο τμήμα των δημοτών που, καλώς ή κακώς, είχε κουραστεί από την προηγούμενη κατάσταση εντούτοις πλέον μάλλον έχει εξαντλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο αφού ήταν πολλές οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί σε πολλούς οπότε παρατηρείται πολλή γκρίνια “σε εξαπατηθέντες ψηφοφόρους”.

Επίσης πρόβλημα για τον νυν Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο είναι ο αυταρχισμός προς τους πολιτικούς συνεργάτες του που κάποιες φορές νιώθουν ως “υπάλληλοί του” αλλά κι μέχρι στιγμής πολλά έργα ανακοινώνονται, πολλά εκατομμύρια δημοσιεύεται πως έχουν εγκριθεί αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι ορατό ως “χειροπιαστό έργο”…

Πάντως ο Θεόφιλος Μιχαλάτος σίγουρα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος με κύρια όπλα του την οικονομική του δύναμη και το “υπόγειο” της δράσης του και θα “πουλήσει ακριβά την γούνα του”.

Παράταξη Ανουσάκη:

Όπως και να το κάνουμε ο Νίκος Ανουσάκης αποτελεί ένα ξεχωριστό φαινόμενο στην τοπική πολιτική σκηνή καθώς δεν υπάρχουν πολλοί που διαθέτουν τον πολιτικό του λόγο, την έντονη πολιτική του δράση, την εκλογική του δεινότητα που έχει αντέξει στο χρόνο αλλά και τους δυναμικούς υποστηρικτές του όπως π.χ. τον Μάκη Παπαναστασάτο, το Νίκο Παπαδάτο, τον Γιώργο Τζωρτζάτο ή τον Αντώνη Κατσιγιάννη.

Είναι γεγονός πως ο Ανουσάκης αποτελεί το μεγάλο “αγκάθι” για την προσπάθεια του Μιχαλάτου να “γαντζωθεί” στην τοπική εξουσία για μια ακόμη θητεία όπως φυσικά είναι βέβαιο πως η νέα παράταξη Ανουσάκη άλλαξε όλα τα δεδομένα και τα σχέδια πολλών σε σχέση με τις ερχόμενες εκλογές αφού αίφνης εμφανίστηκε ένας δυναμικός και πολύπειρος εκλογικά “παίκτης” που δηλώνει πως αυτή την φορά η μάχη ενάντια στον Μιχαλάτο θα γίνει με τον τρόπο που θα επιλέξει ο ίδιος και οι πολιτικοί του συνεργάτες χωρίς δηλαδή μαλθακότητα και υποτονικό τρόπο όπως έγινε το 2019.

Σε κάθε περίπτωση η καινούργια αυτή παράταξη έχει “ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα” κι έχει γεννήσει ζωηρές ελπίδες στο “αντιμιχαλατικό μπλοκ” των ψηφοφόρων που ζητούσε “κάποιοι να μπουν μπροστά” και να αμφισβητήσουν αποφασιστικά την “σούπα που σερβίρουν ο ολιγάρχης Δήμαρχος και τα τοπικά του Μ.Μ.Ε.

Παράταξη Παρίση:

Eίναι γεγονός πως η αποχώρηση του Ανουσάκη και άλλων δημοτικών συμβούλων του δημιούργησε αμηχανία αφού ξαφνικά στερήθηκε κάποια απο τα βασικά της “θεμέλια”… Ακόμη η “σιγή ασυρμάτου” του Διονύση Λυκούδη δημιουργεί ερωτηματικά και απορίες για το τι θα κάνει στο τέλος ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στο Αργοστόλι.

Ο ίδιος πάντως ο Παρίσης δηλώνει παντού αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να επανακάμψει κι έχει ακουμπήσει πολλές από τις ελπίδες του στον Άγγελο Κωνσταντάκη που μαζί με τον Ηλία τον Κουρκουμέλη δίνουν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν όρθια την κάποτε κραταιά παράταξη….

Βέβαια μην ξεχνάμε πως ο Παρίσης είναι φαινόμενο κι όσο κι αν κάποιοι θεωρούν ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του δεν αποκλείεται να κάνει το θαύμα του καθώς ο ίδιος επιμένει πως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη…

Έχει το δικό του κοινό ο “Γνήσιος” όπως και την πλειοψηφία ακόμα σε κάποια χωριά π.χ. Φαρακλάτα οπότε όλα είναι πιθανά!

Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές “δημοκρατικές δυνάμεις”:

Δεν αμφισβητεί κανείς πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν κόμμα, έχει σοβαρή επιρροή στην Κεφαλονιά, αντίθετα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε ποτέ να δημιουργήσει αξιόμαχα και ικανά στελέχη. Κάποιοι λένε πως εν τέλει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα “κρυφθεί” πίσω από τον Παντελειό, κάποιοι ότι θα τον απορροφήσει όλον ο Μιχαλάτος (παρότι το “κολλητιλίκι” του Θεόφιλου με τον νεοδημοκράτη βουλευτή Καππάτο έχει ενοχλήσει πολλούς στον χώρο της Αριστεράς), κάποιοι ότι θα φτιάξει δημοτικό σχήμα ο Γιάννης Βαρούχας ενώ εσχάτως ακούγεται αρκετά δυνατά ακόμα και μια υποψηφιότητα Θόδωρου Γαλιατσάτου. Οπότε ο χώρος γενικά της κεντροαριστεράς αποτελεί έναν “άγνωστο χ” για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου.

Μην ξεχνάμε πως πάντα στον ευρύτερο αυτό χώρο υπάρχει και παράταξη της κομμουνιστικής αριστεράς με ένα Γιάννη Κουρούκλη που σίγουρα δεν είναι αμελητέος και δεν είναι απίθανο να ανεβάσει αρκετά το ποσοστό της παράταξης του Κ.Κ.Ε. στο Δήμο Αργοστολίου.

Αυτό είναι μέχρι αυτή την περίοδο το ρεπορτάζ για το Δήμο Αργοστολίου, αρκετά σας κουράσαμε. Φυσικά το παιχνίδι είναι ακόμη “ανοιχτό” αφού ενάμισης χρόνος είναι πολύ χρόνος για την πολιτική και σίγουρα έχουμε να δούμε και να γράψουμε πολλά ακόμη.

 

Ο Αυτοδιοικητικός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ