Τι εκμυστηρέυτηκε στην δημοσιογράφο Ελένη Βαλλιανάτου
Ο θαυμασμός Μοσκοβισί για τα γλυπτά του Ληξουρώτη γλύπτη Μπονάνου
Πολιτισμός
11/10/2017 | 12:50

Για το φως και τον μοναδικό πλούτο  της τριλογίας του νεοκλασικισμού στην Αθήνα, για τα υπέροχα γλυπτά του Ληξουριώτη Μπονάνου και την ελληνική σκέψη μίλησε ο ευρωπαίος επίτροπος κ. Πιέρ Μοσκοβισί στην δημοσιογράφο Ελένη Βαλλιανάτου και εξέφρασε τον θαυμασμό του δηλώνοντας «Είναι η κιβωτός ενός μοναδικού πλούτου» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι, «η διαφύλαξη της εθνικής μνήμης και της μοναδικής Ελληνικής σκέψης ..είναι ένας χώρος που σέβεσαι απόλυτα».

Ο ευρωπαίος επίτροπος  βρέθηκε πριν μερικούς μήνες στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για να αναγορευτεί σε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τα υπέροχα γλυπτά των ευεργετών Βαλλιάνου κατασκευασμένα από τον γλύπτη Μπονάνο κοσμούν την αίθουσα της  Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που αποτελεί τον θεματοφύλακα της γραπτής πνευματικής παρακαταθήκης των Ελλήνων.

Κύριος στόχος της όμως είναι ο απαράμιλλος αυτός πλούτος να μην παραμείνει απλά φυλασσόμενος, αλλά να μεταμορφωθεί σε γνώση που διαχέεται στην κοινωνία.

Η βιβλιοθήκη πλέον είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ παλιότερα επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε ερευνητές. «Πλέον επιτρέπουμε και σε φοιτητές και σε οποιοσδήποτε άλλον επιθυμεί», δήλωσε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης μιλώντας με θαυμασμό για τους αδερφούς Βαλλιάνους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer