Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς αποχαιρετά  τον Μίκη Θεοδωράκη
Πολιτική
04/09/2021 | 10:52

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Π-Σ αποχαιρετά  τον Μίκη Θεοδωράκη.

Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Έλληνα, έναν τεράστιο δημιουργό, έναν παγκόσμιο μουσικοσυνθέτη.

Τον Μίκη που εμπνεύστηκε από τα Κεφαλονίτικα μουσικά ακούσματα των παιδικών του χρόνων και ο οποίος κατάφερε να δέσει τη λαϊκή μουσική που σύνθεσε με επιρροές από την Επτανησιακή Μουσική Σχολή.

Η προσφορά του με την ανάδειξη του ελληνικού τραγουδιού παγκόσμια, είναι τεράστια και η απώλειά του για την ελληνική μουσική μεγάλη. Εξέφρασε με μοναδικό μουσικό τρόπο, πάθος και παλμό τον  προοδευτικό κόσμο της Ελλάδας και τους αγώνες του για δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα και αυτοδιάθεση. Ενέπνευσε τους αγώνες πολλών νεότερων γενιών και τα τραγούδια του είναι άμεσα συνυφασμένα με τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και διευθυντής ορχήστρας που με το έργο του, την πέννα του και την μπαγκέτα του έβαλε την υπογραφή του στον ελληνικό πολιτισμό και άφησε χαραγμένο ανεξίτηλα το αποτύπωμά του στον καλλιτεχνικό χάρτη του κόσμου. Ως ένας εκ των κορυφαίων συνθετών, άλλαξε την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

Σαν Κεφαλονίτες είμαστε υπερήφανοι που στον τόπο μας, που ανάμεσα στους παππούδες μας και τους γονείς μας έζησε τα παιδικά του χρόνια ένας τέτοιος άνθρωπος. Ο Μίκης Θεοδωράκης που τον νιώθουμε δικό μας άνθρωπο, αφού από το 1996 επί δημαρχίας Γεράσιμου Φόρτε, έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αργοστολίου.

Αποτίουμε φόρο τιμής στον αγαπημένο μας Μίκη και εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας για την απώλειά του.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer