Ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς απαντά στο συνδυασμό “Δημοτική Αναγέννηση” για το Δήμο Σάμης
Πολιτική
14/05/2019 | 10:53

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών.

Η  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ Πανελλαδικά δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες, που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Η  χθεσινή κεντρική ανακοίνωση  του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων  και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους. Πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών με την στήριξη και συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση  την παραπάνω λογική, αποτέλεσε οδυνηρή  έκπληξη για εμάς η ανακοίνωση συγκεκριμένου συνδυασμού για τον  Δήμο Σάμης (που κάποιοι το εξέλαβαν και ως  σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ) που αναφέρει ότι      ‘’’Οποιαδήποτε προσπάθεια κηδεμόνευσης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν μας εκφράζει και σίγουρα εμπεριέχει ή υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες’’.

Προφανώς η υιοθέτηση σεναρίων συνωμοσίας είναι δικαίωμα του καθενός είτε αυτά αναφέρονται στα πολιτικά δρώμενα είτε και στην απλή καθημερινότητα. Το συγκεκριμένο όμως μας αδικεί και επιπλέον προσβάλλει και απαξιώνει μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανιδιοτέλεια  συμμετέχουν και στηρίζουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, αλλά και συνολικά τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ να δημιουργηθεί και στηριχθεί ο νέος Δήμος Σάμης.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ καλεί τα μέλη ,τους φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου Σάμης να  στηρίξουν κατά συνείδηση αυτοδιοικητικά σχήματα και υποψηφίους Δημάρχους με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και το γενικό πλαίσιο αρχών για την αυτοδιοίκηση που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτυπώσει και κοινοποιήσει στα κείμενα του. Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 14-5-2019

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer