Κορυφαίος συνεταιρισμός στο μομό μας
O Συνεταιρισμός «ΡΟΜΠΟΛΑ» ενημερώνει τους παραγωγούς για τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης
Οικολογία
13/11/2017 | 16:40

Ο Συνεταιρισμός ΡΟΜΠΟΛΑ, ο κορυφαίος συνεταιρισμός στο νομό μας στα πλαίσια της πολιτικής του για τη παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους αγρότες της Κεφαλονιάς , λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Αργοστόλι γραφείο επιδοτήσεων.

Το γραφείο βρίσκεται στην οδό Σιτεμπόρων (στο Πλάτανο) , είναι άριστα στελεχωμένη με ανθρώπους που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να παρέχουν υποστήριξη στους αγρότες.

Οι εργαζόμενοι του γραφείου επιδοτήσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς Δαναλάτος Γεράσιμος, Ψωμουλιά Ευαγγελία και Καπατσώρης Άγγελος, είναι στη διάθεση του κάθε αγρότη προκειμένου να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων έως τη πλήρη κατάρτιση του φακέλου και την υλοποίηση του προγράμματος.

Σήμερα το γραφείο επιδοτήσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας, ενημερώνει τους αγρότες για τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν άμεσα το γραφείο γιατί υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για την κατάθεση των αιτήσεων.

Οι νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης είναι οι ακόλουθες:

Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών». Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών, που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Αναμένεται νέα πρόσκληση του Υπομέτρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέχρι τέλος του Νοεμβρίου. Απευθύνεται σε νέους 18-41 ετών, που τη προηγούμενη πενταετία δεν έχουν ασκήσει γεωργική επαγγελματική δραστηριότητα. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο Υπομέτρο η υποβολή Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης. Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην νέα πρόσκληση,  να υποβάλουν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης μέχρι της 26/11/2017.

Το Υπομέτρο είναι γνωστό πολλά χρόνια, αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του στο ΠΑΑ 2014-2020 αποτελεί την πιο ελκυστική μορφή του μέχρι σήμερα. Η δεκαετή δέσμευση έγινε δέσμευση τριών έως πέντε χρόνων και η οικονομική ενίσχυση για Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι 19.500 για τη φυτική και 22.000 ευρώ για τη ζωική παραγωγή.

Υπομέτρο 4.1 «Στήριξη επενδύσεων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις» ή κοινά όπως ονομάζεται «Σχέδια Βελτίωσης», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο διάστημα, αποτελεί έναν αξιόλογο τρόπο ενίσχυσης των επαγγελματιών γεωργών. Επιλέξιμες επενδύσεις στα Σχέδια Βελτίωσης είναι:

Ίδρυση, μετεγκατάσταση, ανέγερση, επέκταση και εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών

Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με τη χρήση σπόρου.

Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων και περίφραξη φυτειών.

Αγορά καινούργιου ανθοκομικού αυτοκινήτου.

Αγορά καινούργιου μελισσοκομικού αυτοκινήτου.

Αγορά και εγκατάσταση Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, εξοπλισμού επικοινωνιών και γραφείου.

Γενικές Δαπάνες.

Το ύψος της ενίσχυσης μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης για τον Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης ανέρχεται έως το 60% του ύψους των επιλέξιμων δαπανών.

Για τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων,  τις δεσμεύσεις  και υποχρεώσεις των δικαιούχων, το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης, τα κριτήρια αξιολόγησης  και επιλογής αιτήσεων ένταξης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κι οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τα προαναφερόμενα Υπομέτρα, οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν ερχόμενοι στο γραφείο του Συνεταιρισμού Ρομπόλας, Σιτεμπόρων 3 – Αργοστόλι ή επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά  2671086481, καθημερινά από 8.00-16.00.

Πηγή: vlahatasamis.blogspot.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer