Θα γίνει ΕΔΕ για το θέμα;
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας επιβεβαιώνει το ekefalonia για τον “οξύθυμο” συνάδελφό τους -Ο Θόδωρος ακούει;
Πολιτική
30/03/2018 | 19:48

Δεν πέρασαν και πολλές ημέρες από το δημοσίευμά μας σχετικά με το άγριο σκηνικό επίθεσης υπαλλήλου στον Προϊστάμενο της συζύγου του στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, επειδή η τελευταία καθυστερούσε υπερβολικά να εκτελέσει τα καθήκοντά της ως προεδρεύουσα σε επιτροπή (δες εδώ το σχετικό ρεπορτάζ). Σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση από τον ίδιο το Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο οποίος καταδικάζει το συμβάν και μάλιστα μιλά για αλαζονικές και βίαιες συμπεριφορές τις οποίες οι Πολιτικοί Προϊστάμενοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ενεργά και όχι αδρανώντας…

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης της Περιφέρειας «Νίκος Παγουλάτος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 30-3-2018, με αφορμή το δυσάρεστο επεισόδιο που προκάλεσε συνάδελφος σε βάρος άλλου συναδέλφου και έλαβε χώρα στο κτίριο της Π.Ε. Κεφαλληνίας, εν ώρα υπηρεσίας και παρουσία υπαλλήλων και πολιτών, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: • Καταδικάζει απερίφραστα κάθε βίαιη συμπεριφορά που συνοδεύεται από απειλές, εκφοβισμό, ύβρεις και που συνιστά εκδήλωση αλαζονικής νοοτροπίας, ειδικά μάλιστα από άτομα που ασχολούνται με τα κοινά.

• Τα προβλήματα που τυχόν εμφανίζονται κατά τη λειτουργία των υπηρεσιών, πρέπει να επιλύονται κατά προτεραιότητα με διάλογο ή με τις προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες και σε καμία περίπτωση με την άσκηση βίας και τρομοκρατίας.

• Η υποστελέχωση και η συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων έχει σαν αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να «λειτουργούν» με σημαντικά μειωμένο αριθμό υπαλλήλων. Αυτό έχει ως συνέπεια ορισμένοι συνάδελφοι να επιφορτίζονται με πολλαπλά αντικείμενα και υποχρεώσεις, γεγονός που δυσχεραίνει την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Για αυτούς τους λόγους καθίσταται αναγκαία, η συνεργασία και η συσπείρωση  όλων μας προκειμένου να μη δημιουργούνται διακρίσεις μεταξύ των συναδέλφων, να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινωνικό σύνολο, να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και να μη γινόμαστε βορά σε κακόβουλα δημοσιεύματα που αποσκοπούν στην απαξίωση συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων.

Έπειτα από τα παραπάνω, καλούμε τους Πολιτικούς Προϊστάμενους και τα αρμόδια όργανα της Διοίκησης να μην αδρανούν μπροστά σε τέτοιες βίαιες συμπεριφορές (πολύ περισσότερο όταν είναι και αυτόπτες μάρτυρες) και να πάψουν να εθελοτυφλούν στη διαιώνιση ανισοτήτων και διακρίσεων στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΣΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ                                  ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ