Στη πλατεία των Φαρσών
Ο Σύλλογος Φίλων Ναυτικού Μουσείου Ιονίου: Μια βραδιά γεμάτη Καββαδία
Πολιτισμός
09/07/2018 | 12:46

Ο νεοσυσταθής Σύλλογος Φίλων Ναυτικού Μουσείου Ιονίου και η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στις 14/7/2018 στις 21:00 μ.μ. στην πλατεία των Φάρσων σε μια παράσταση με βάση το πεζό κείμενο του Ν. Καββαδία, πλαισιωμένο με τα μελοποιημένα ποιητικά του αριστουργήματα ενορχηστρωμένα με πιάνο, κιθάρα και κρουστά από τον Θ. Οικονομίδη  και τούς DeadPoets.

Η βάση της παράστασης είναι η «Βάρδια», το αριστουργηματικό πεζό κείμενο του Καββαδία… Κάποιοι το χαρακτήρισαν διήγημα, άλλοι ημερολόγιο καταστρώματος, άλλοι πάλι αυτοβιογραφία.

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα χαρακτηρίζεται ένα αριστούργημα.

Η «Βάρδια» αποτελεί μια ανασκόπηση ζωής. Ένα βλέμμα πίσω στο χρόνο, μέσα από δυό μάτια που γύρισαν τον πλανήτη πολλές φορές, ένα σώμα που βρέθηκε από τα καταγώγια μέχρι τα παλάτια κι ένα πνεύμα που έφτασε πολύ ψηλά.

Ο θεατής λοιπόν της παράστασής μας θα ακούσει για περιστατικά που σημάδεψαν τον ποιητή, ταξίδια και μέρη που τον ενέπνευσαν, πρόσωπα που τον επηρέασαν, γυναικείες μορφές που τον σημάδεψαν, παιδικά και εφηβικά χρόνια.

Όλα αυτά συνθέτονται και παρουσιάζονται επί σκηνής μαζί με τα πιο γνωστά μελοποιημένα ποιήματά του, ενορχηστρωμένα από κιθάρα, πιάνο και κρουστά, με την απαγγελία ποιημάτων του  που δεν έχουν μελοποιηθεί,

όπως επίσης και την θεατρική απόδοση  του μεγαλύτερου ποιήματος του Καββαδία, Μαραμπού, σε ερμηνεία του Θ. Οικονομίδη.

Μια παράσταση που  αποτελεί μια ευκαιρία  μεταφοράς του θεατή σε ένα ταξίδι, συγκίνησηςκαι κάθαρσης, στις μακρινές θάλασσες της Ανατολής μέσα από την ποίηση, το θέατρο  και την μουσική.

 

 

Κιθάρα- φωνή: Θοδωρής Οικονομίδης

πιάνο- φωνή: Νίκος Σιναρέλης

φωνή- κρουστά: Μάρα Μοτάκη

 

* DeadPoets

το μουσικό σχήμα που ανοίγει συρτάρια νεκρών ποιητών και

ξαναφωτίζει το έργο τους μέσα από  Μουσική και  Θέατρο.

 

 

τα μελοποιημένα ποιήματα από τους δίσκους του Θ. Μικρούτσικου ,

 «Οι γραμμές των οριζόντων» και «Ο Σταυρός του Νότου»

 που ακούγονται στο live:

 

Γουϊλι ,   Ο σταυρός του Νότου,   KuroSiwo,   Θεσσαλονίκη,  Μαραμπού, Ιδανικός κι ανάξιος εραστής, Toμαχαίρι, 7 νάνοι,  Ο Λύχνος του Αλαδίνου,

 Γράμμα σε έναν ποιητή,   FataMorgana,      FedericoGarthiaLorka,

Το καραντί,  GeorgeWilliamAlum,   Εσμεράλδα, BorddelAspasia, Γυναίκα,  Ένας δόκιμος,  Πικρία,   Γράμμα ενός αρρώστου, Αρμίδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia