Ο Σπύρος Μένεγος, τα χορευτικά τμήματα και η μουσική του Ζήση Σκλαβουνάκη έδωσαν τον τόνο στην κοπή πίτας του «Ρόιδο»
Πολιτισμός
01/02/2026 | 08:59

Με κέφι και μεγάλη συμμετοχή η κοπή της πίτας του «Ρόιδου»

Μέσα σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Ρόιδο», στο κέντρο Μύθος, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Μένεγος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης και ανάδειξης της τοπικής παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ ευχαρίστησε το Δ.Σ. και όλους αυτούς που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου.

Η αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού Ελένη Παπαναστασάτου απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της περιφερειακής ενότητας Κεφαλληνίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΕΤΩΝ Αργοστολίου Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών με δύο γεμάτα τραπέζια. Ο κ. Λυκούδης εξήρε το έργο του Συλλόγου, ενώ ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Μένεγος με το ζεύγος Λυκούδη

Δια της απουσίας τους έλαμψαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και συνολικά του Δημοτικού συμβουλίου.

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με μικρούς και μεγάλους χορευτές να αποσπούν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Την μουσική νότα έδωσε με την ορχήστρα του ο Ζήσης Σκλαβουνάκης.

Δεν μπορούσε να λείπει απο την εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παπαναστασάτου

Στη συνέχεια το γλέντι άναψε με τους παρευρισκόμενους να διασκεδάζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Το φωτορεπορτάζ για το eKefalonia απο την εκδήλωση είναι του Πάνου Σταθάτου.

Η Ελένη μαζί με την αδελφή της Ειρήνη Παπαναστασάτου χαμογελαστές στην εκδήλωση του Συλλόγου “Ρόιδο”

Η dream team του Μύθου Εστίασης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ