Ο Σωτήρης Κουρής φέρνει στο φως το master plan για το λιμάνι Αργοστολίου -Αφήνει αιχμές στη διοίκηση του Δήμου
Πολιτική
26/01/2023 | 10:36

Αναζητώντας την πορεία υλοποίησης της νέας μελέτης χωροθέτησης (master plane) της λιμενολεκάνης του Αργοστολιου βρέθηκα στο γραφείο του κ Δημάρχου ο οποίος με πληροφόρησε για την ύπαρξη των σχεδίων στο γραφείο του.

Η ανησυχία μου για την πορεία της μελέτης αυτής και για την αλλαγή των σχεδίων που αποφάσισε το Δημοτικό συμβούλιο Αργοστολιου, επιβεβαιώθηκε.

Το Εμπορικό και επιβατικό λιμανι που σχεδίασε η τ. Νομαρχία Κεφαλονιάς και συνέχισε η ΠΙΝ με τις σχετικές αδειοδοτήσεις ΔΕΝ έχει αποτυπωθεί στο νέο master plane του λιμένος Αργοστολιου. Απλά έχει χωροθετηθεί μία προβλήτα για το εμπορικό λιμάνι, έτσι απλά για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης. Δεν ξέρω τι παρασκηνιακό μεσολάβησε μετά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου και άλλαξε η μελέτη και η χωροθέτηση. Επίσης η νέα μαρίνα Αργοστολιου χωροθετείται και αυτή απέναντι στον Δράπανο και όχι εμπρός από την πόλη.

Καλώ τον Δήμαρχο να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και το βουλευτή να πράξει άμεσα τις ενεργειές του προς το υπουργείο για να επανέλθει στο νέο master plane το Εμπορικό και Επιβατικό λιμάνι όπως τους το παρέδωσε η ΔΤΕ της ΠΕ Κεφαλονιάς και σύμφωνα με τις επιδιώξεις του λαού του Αργοστολιου και όχι των συμφερόντων.

 

Σωτήρης Κουρής 26/1/2023

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer