Το αδιαχώρητο στη βιβλιοθήκη
Ο Παρίσης «σφράγισε» τη ΝΙΚΗ στην Κοργιαλένειο -Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου στο πλευρό του
13/05/2019 | 00:48

Ρεπορτάζ // Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης για την συγκλονιστική, συγκέντρωση του δημάρχου Κεφαλονιάς και υποψηφίου δημάρχου Αργοστολίου Αλέξανδρου Παρίση. Εκατοντάδες συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, πλημμύρισαν τον χώρο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, γεμίζοντας τον ασφυκτικά και αψηφώντας τη βροχή που δεν έλεγε να σταματήσει. 

Παρουσιάστηκε ένα βίντεο με το πλούσιο έργο που έχει παραχθεί τόσο στο Αργοστόλι όσο και στην περιφέρεια του νησιού, μέσω του οποίου είδαμε την πρωτεύουσα να μεταμορφώνεται σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή νησιωτική πόλη. Επιπλέον, φάνηκε με νούμερα το τεράστιο νοικοκύρεμα που έγινε στα οικονομικά του δήμου.

Παράλληλα, στο βίντεο έγινε αναφορά στα έργα που έπονται, όπως το νέο Αργοστόλι, με μαρίνα Megayaght, παρεμβάσεις στο μπαστούνι ώστε να είναι εφικτή η ταυτόχρονη πρόσδεση δύο κρουαζιερόπλοιων, καθώς και έργα στην περιφέρεια, όπως ανάδειξη της μαρίνας της Αγίας Πελαγίας, αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, όπου υπάρχουν, ολοκλήρωση της αφαλτόστρωσης του δημοτικού οδικού δικτύου μέχρι το 2020 και πολλά άλλα. 

Την εκδήλωση παρουσίασε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαρία Κουνάδη.

Για το εξαιρετικό βίντεο και συνολικά την πολυεπίπεδη στήριξη του στην παράταξη, εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες στον Σπύρο Γασπαρινάτο, ο οποίος αν και δεν είναι υποψήφιος εντούτοις στηρίζει το έργο της Διοίκησης με συνέπεια και ανιδιοτέλεια.

 

Πύρινος λόγος Παρίση

Ακολούθως, ο κ. Παρίσης ανέβηκε στο βήμα υπό τον ήχο επευφημιών και χειροκροτημάτων. Εκφωνώντας έναν πύρινο λόγο παρουσίασε το έργο του ιδίου και των συνεργατών του, ενώ επιτέθηκε με σφορδρότητα στον Θεόφιλο Μιχαλάτο, τα ΜΜΕ και σε όλους εκείνους που αποσκοπώντας σε μικροπολιτικά οφέλη επιχείρησαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση έργων και διαδικασιών απαραίτητων για το νησί μας. 

Αναφερόμενος στο έργο που έχει παραχθεί, ο κ. Παρίσης τόνισε πώς μέσα από αυτό η πρωτεύουσα του νησιού μας μεταμορφώθηκε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή νησιωτική πόλη- πρότυπο για όλη τη χώρα. Μίλησε για τις αναπλάσεις, τα έργα υποδομής και φυσικά το κομβικής σημασίας έργο της δημιουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας νερού.

Για την περιφέρεια

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν λέγοντας πως δήθεν εγκατέλειψε την περιφέρεια είπε πως αν και δόθηκε μία προτεραιότητα στην πρωτεύουσα, εντούτοις κάθε άλλο παρά εγκαταλελειμμένη υπήρξε. Η ανάπλαση της παραλιακής της Σκάλας, η αλλαγή του δικτύου αποχέτευσης, ο βιολογικός καθαρισμός στον Πόρο, οι 35 νέες παιδικές χαρές σε όλο το νησί και πολλά άλλα αποτελούν την καλύτερη απάντηση.

Επιπλέον, ο κ. Παρίσης τόνισε πως αν και οι παρεμβάσεις στο Αργοστόλι, όπως φαίνεται και από το πρόγραμμά του, θα συνεχιστούν, θα ξεκινήσει παράλληλα μία σειρά έργων άνευ προηγουμένου σε Ελειού – Πρόννων και Λειβαθούς. 

Σφοδρή επίθεση σε Μιχαλάτο

Συνεχίζοντας ο κ. Παρίσης τόνισε πως το έργο αυτό που με επιτυχία ο ίδιος και η Διοίκησή του έφερε εις πέρας, το έκανε παρά “την λάσπη των πολιτικών μας αντιπάλων” και το “δηλητήριο που χύνεται καθημερινά στα ΜΜΕ”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο είπε μεταξύ άλλων πως “ αμφισβητεί ευθέως όλα όσα έχουμε δημιουργήσει και χτίσει μαζί ως κοινωνία.”, τον χαρακτήρισε ως άνθρωπο που δεν γνωρίζει τι σημαίνει συλλογικό συμφέρον ή δημοκρατία παρά μόνο ατομικό συμφέρον και εξουσία. Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω είπε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο “που θέλει να συγκεντρώσει στα χέρια του την οικονομική, την επιχειρηματική και την πολιτική εξουσία μετατρέποντας τον τόπο μας σε δικό του φέουδο”.

Το διακύβευμα

Κλείνοντας, ο κ. Παρίσης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών αυτών που δεν είναι άλλο από το μέλλον της συλλογικής μας προόδου, της ελευθερίας του λόγου και συνολικά το μέλλον όλων όσων έχουν επιτευχθεί ως τώρα. Τέλος, κατέστησε σαφές πως είναι ακόμα εδώ και θα δώσει την μάχη “Για να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε μαζί. Να προστατέψουμε όλα όσα δημιουργήσαμε και μαζί να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο τόπο

 

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο κ. Παρίσης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της “Ισχυρής Κεφαλονιάς” τόσο για τις δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου, ήτοι Αργοστολίου, Ελειού – Πρόννων, Λειβαθούς και Ομαλών όσο και για την Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου. 

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Πλούσιο φωτορεπορτάζ του ekefalonia.gr

Σοφία Γαρμπή -Διονύσης Λυκούδης χαμογελαστοί μετά την εκδήλωση

Μαρία Κουνάδη και Διονύσης Πολλάτος

Ιωάννα Μαρκέτου, Αντώνης Κατσιγιάννης και Γιάννα Κουλουμπή

Άψογη στην παρουσίαση, όπως πάντα, η Μαρία Κουνάδη

Οι υποψήφιοι της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου

Φανεράς συγκινημένος ο Διονύσης Λυκούδης πάντα στο πλευρό του Αλέξανδρου Παρίση

Οι υποψήφιοι στη Δημ. Ενότητα Ελειού Πρόννων

Τάσης Ζησιμάτος -Αλέξανδρος Παρίσης

Νίκος Ορτετζάτος -Αλέξανδρος Παρίσης

Οι νέοι δίπλα στον Παρίση

Άγγελος Κωνσταντάκης -Αλέξανδρος Παρίσης

Σωτήρης Κουρής, Ζωή Χαρτουλιάρη και Ιωάννα Μαρκέτου δίπλα στο δήμαρχο

Ανουσάκης, Λυκούδης και Κωνσταντάκης

Νίκος Ορτετζάτος -Διονύσης Λυκούδης