Συνυπάρχει ο θρίαμβος χρωμάτων και ονείρου
Ο παραμυθένιος «Καρυοθραύστης» της Μαρίνας Στελλάτου
Πολιτισμός
04/01/2018 | 18:07

«Αγνώριστη», πιό παραμυθένια από ποτέ! Ήταν σαν να την ξαναγνωρίζουμε· μέσα από την πραγματικά εξαιρετική δουλειά κ εύφορο ξεδίπλωμα της τεχνικής της, που απαιτήθηκε για να ζωγραφίσει την ομάδα πινάκων του «Καρυοθραύστη», που εικονογραφεί το ομώνυμο βιβλίο των Εκδόσεων Διάπλαση.

Τα έργα είναι 14 τον αριθμό και μπορέσαμε να τα απολαύσουμε στην έκθεση που οργάνωσε η «Μικρή Άρκτος» στον ιδιαίτερο Χώρο Τέχνης της Οικίας Κατακουζηνού στο Σύνταγμα.

Και ενώ συνήθως οι τυπωμένοι στο χαρτί των βιβλίων πίνακες, παρουσιάζουν –ίσως και για λόγους εμπορικούς- εικόνα πιό εύληπτη στο μάτι, εδώ τα εκτιθέμενα πρωτότυπα, σε τίποτα δεν υστερούσαν των τυπωμένων, που έφεραν στην φυσική τους θέαση, ακόμα περισσότερο το ονειρικό στοιχείο απ’το οποίο έχουν πλασθεί·προιόν χρόνιας τριβής και τεχνικών γνώσεων, της προερχόμενης από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καλλιτέχνιδας.

Όπως στον «Καρυοθραύστη» -μπαλλέτο, σε μουσική Τσαϊκόφσκι, και λιμπρέττο Αλεξάνδρου Δουμά, βασισμένο σε παραμύθι του Χόφμαν- τα παιχνίδια ζωντανεύουν και ρίχνονται στην μάχη εναντίον παρείσακτων ποντικών, έτσι και η προκείμενη ζωγραφική της Μαρίνας Στελλάτου, βάζει για άλλη μιά φορά τα πράγματα στην θέση τους και δίνει παραμυθία στην ψυχή μας, στην τόσο ταλαιπωρημένη εποχή μας, μέσα από έναν θρίαμβο χρωμάτων και ονείρου.

Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος

Ηθοποιός Σκηνοθέτης Εικαστικός

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer